PET NOVOOBOLELIH OD KORONA VIRUSA

 

Prisustvo korona virusa laboratorijski je potvrđeno kod još pet osoba sa područja opštine Lajkovac. U pitanju su tri ženske osobe i dva muškarca.

Jedna od pet novoevidentiranih je osoba ženskog pola, koja je pod sumnjom na COVID – 19 iz Doma zdravlja Lajkovac upućena na bolničko lečenje, a kod koje je prisustvo korona virusa uravo potvrđeno na bolničkom lečenju u Beogradu.

Takođe, uz to, na kontrolnom pregledu nakon dve sedmice, dve osobe su ponovo imale pozitivan test na korona virus.

Sa pet novoobolelih, u novom talasu je u lajkovačkoj opštini sada 39 zaraženih korona virusom. Od početka pandemije COVID – 19, na području opštine Lajkovac obolelo je ukupno 68 osoba, od kojih je troje preminulo.

S obzirom na dinamiku porasta broja zaraženih, nije isključena mogućnost proglašenja vanredne situacije na području opštine Lajkovac.

Poštovanje mera koje su na snazi u borbi protiv COVID – 19 svakako su u opštem i ličnom interesu svakoga, pa je svako drugo ponašanje krajnje nerazumno u ovoj situaciji, koje samo vodi porastu broja obolelelih i pooštravanju mera, kažu iz SOT -a (Stručno operativni tim), koji će svakako predložiti razmatranje kompletne situacije i mogućnosti pooštravanje mera.

Related posts