IN MEMORIAM: MILOVAN JOVANOVIĆ (1953 – 2020) MIŠKO JOLIĆ – PČELAR

IN MEMORIAM:
MILOVAN JOVANOVIĆ (1953 – 2020)
MIŠKO JOLIĆ – PČELAR

Nakon kraće i teške bolesti, u subotu 25. jula, u 67.- oj godini preminuo je u bolnici u Zemunu lajkovčanin Milovan Jovanović.

Miško Jolić – pčelar bio je penzioner EPS -a, radni vek proveo je na ugljenokopu “Tamnava”, a njegov život obeležilo je pčelarstvo. Bio je dugogodišnji predsednik Društva pčelara Lajkovac.

“Ostavio je duboko urezan trag, po kome je Društvo pčelara Lajkovac uveliko prepoznatljivo, kako na prostorima naše zemlje tako i šire, kao i trasu po kojoj je sada mnogo lakše hodati …” kažu, između ostalog, njegove kolege i prijatelji pčelari.

Bio je vredan i radan, posvećen svakom poslu, porodici i prijateljima. Radio je i družio se puno. Umeo je sa ljudima, a ljudi su se uvek radovali susretu sa njim. Bio je neposredan i otvoren u kontaktu sa ljudima, uvek spreman da pomogne. Najmudrije savete davao je prijateljima opušteno, kroz šalu, ni malo sugestivno, najčešće praveći paralelu sa redom i pravilima u svetu pčelarstva i uvek je nepogrešivo bio u pravu. Bio je pripadnik stare garde pčelara, sa svim onim pripadajučim plemenitim osobinama.

Ostavio je za sobom suprugu Ivanu i sina Ivana, brojnu rodbinu i prijatelje.

Porodica Jovanović će saučešća primati u kapeli na Novom groblju u Lajkovcu u utorak 28. jula od 11 časova.
Opelo je u 12:30 časova, takođe na Novom groblju u Lajkovcu, a sahrana Milovana Jovanovića je na groblju u Lazarevcu u 14:00 časova.

Related posts