RADI SE ULICA KRALJA MILUTINA U SELU LAJKOVCU

 

Dočekali su konačno meštani Sela Lajkovca dugoočekivano i krajnje neophodno asfaltiranje ulice Kralja Milutina. Na opšte zadovoljstvo meštana, lokalna samouprava je definitivno imala sluha i dugogodišnji apeli i strpljenje svih urodili su plodom. U okviru projekta rehabilitacije, u toku su radovi na kompletnoj revitalizaciji i asfaltiranju ulice Kralja Milutina, u dužini od 650 metara. Radove vredne pet miliona dinara, koji se finansiraju iz lokalnog opštinskog budžeta, izvodi PZP Valjevo.

Prilikom obilaska radova u ulici Kralja Milutina, u izjavi za medije predsednik opštine Andrija Živković je rekao:

“Sve što smo zamislili na početku ove kalendarske godine, iz objektivnih razloga koji su trajali gotovo tri meseca, određeni radovi koji su bili planirani za prvu polovinu godine odloženi su i sada nastavljamo onim tempom na koji su građani navikli. Krenuli su radovi za koje je u prvom delu godine odvojeno 15 miliona dinara, gde su u planu asfaltiranja tri ulice u opštini Lajkovac. Jedna od njih je ulica Kralja Milutina u Selu Lajkovcu. Ova ulica bila je u katastrofalnom stanju. Neke bivše vlasti nisu imale sluha za to, zato se mi trudimo da svake godine svi delovi naše opštine budu ravnomerno zastupljeni sa infrastrukturnim radovima. Posle ulice Branka Radičevića, nastavljamo putnu infrastrukturu, pa u narednih 10-15 dana biće asfaltirana ul. Kralja Milutina dužine 650metara. Zamenićemo bankine, kako bi ulica bila funkcionalna za sve one koji gravitiraju ka ovom delu opštine. Izvođač radova je PZP Valjevo, dok je vrednost radova pet miliona dinara.”

Predsednik Živković je najavio i da je u planu da se u naredne četiri godine završe i ulice paralelne sa ulicom Kralja Milutina, pre svega ulica Vojvode Milenka i dodao:

“Građani prepoznaju naš trud a mi ćemo se truditi da i dalje sve mesne zajednice u našoj opštini budu zastupljene ravnomerno, da sve što je nekada bilo nezamislivo i realizujemo i sprovedemo u delo. Nadam se, da ćemo i u nastavku imati značajniju podršku i Republike kao i Puteva Srbije, kako bi ostvarili isti ako ne i bolji rezultat. Malo kasnimo sa rebalansom budžeta, čekamo Skupštinu koja će biti 20. avgusta i nadam se da ćemo realizovati sve što smo planirali. Očekujem istu dinamiku radova kao i do sada, ali pravi tempo se očekuje početkom naredne godine. ”

Po rečima predsednika Živkovića, drugu polovinu godine će takođe obeležiti brojne aktivnosti:

“U drugoj polovini godine nas očekuje otvaranje zatvorenog bazena u samom Lajkovcu gde su u toku radovi na izgradnji kotlarnice, a nadam se da će i to biti završeno do 17.septembra kada je i Dan opštine, pa da bazen pustimo u rad. Odvojili smo novac za prijem novih radnika koji će bazen održavati. Isto tako ćemo intenzivirati radove na putnoj infrastrukturi, a formiraće se i novo opštinsko rukovodstvo krajem avgusta. Rešavaće se pitanje vodosnabdevanja kao i izgradnja obilaznice za celu opštinu, za šta očekujemo pomoć Republike kako bi taj cilj i realizovali, jer realno bez pomoći države i njenih institucija to ne bismo mogli uraditi.”

U ime meštana, medijima se obratio i zahvalnost lokalnoj samoupravi izrazio Dragan Šalipur:

“Zahvaljujem se lokalnoj samoupravi koja je odvojila novac za izgradnju ulice Branka Radičevića u kojoj živim. Ovaj deo grada zovemo Dedinje i veoma nam je bitan, a sada se radi i ulica Kralja Milutina. Urađeni su i trotoari i kanalizacija, a ljudi koji žive u ovom delu su prezadovoljni. U planu je da se radi i ulica Vojvode Milenka, tako da će ceo ovaj deo biti prelep za život svih meštana. Ovde ima dosta domaćinstava, neki rade u Kolubari, neki se bave poljoprivredom, uglavnom jako lepo se živi, jer nam je urađena i kanalizacija i trotoari, pa je pogodno za ljude koji hoće da prave vikendice. Imamo igrališta za decu, u ulici je uvek živo, dosta dece imamo, možda oko 20-oro, jednom rečju ovde je živeti fenomenalno.”

Related posts