OPŠTINSKO RUKOVODSTVO OBIŠLO ZAVRŠNE RADOVE NA REKONSTRUKCIJI ŠKOLE U BAJEVCU

Radovi na kompetnoj rekonstrukciji škole u Bajevcu privode se kraju i biće završeni u planiranom roku. Izdvojeno odeljenje OŠ “Mile Dubljević” u Bajevcu dočekaće 1. septembar i novu školsku godinu u kompletno potpuno novom ambijentu. Radovi na rekonstrukciji škole u Bajevcu vredni 101 milion dinara finansiraju se sredstvima Kancelarije za javna ulaganja.

Pored kompletne rekonstrukcije školske zgrade, u toku je i vrlo reprezentativno parterno uređenje, a na stari izgled nostalgučno podseća samo zelenilo koje je u dogovoru sa izvođačem radova zadržano u školskom dvorištu. Školsko dvorište će biti ograđeno, izgrađene pristupne saobraćajnice u dužini od jednog kilometra, u planu je izgradnja mini kompaktnog postrojrnja za prečišćavanje otpadnih voda, moderno igralište, a na mestu porušene đačke kuhinje biće izgrađena fiskulturna sala.

Istovremeno, odvijaju se radovi i na kompletnoj rekonstrukciji Srednje škole “17. septembar” u Lajkovcu, a takođe sredstvima Kancelarije za javna ulaganja sledi izgradnja fiskulturne sale za potrebe OŠ “Dimitrije Tucović” u Jabučju, čime će biti zaokružena rekonstrukcija svih školskih objekata u lajkovačkoj opštini. Predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković je naglasio, da je sve to rezultat dobre konekcije opštinskog rukovodstva i Vlade Republike Srbije i njenih institucija.

Opštinsko rukovodstvo obišlo je završne radove na rekonstrukciji škole u Bajevcu i tom prilikom je predsednik Živković podsetio da vanredne okolnosti i pandemija korona virusa nisu bitno uticali na tok radova na ovom objektu.

Predsednik Andrija Živković je prilikom obilaska radova u Bajevcu rezimirao urađeno na ovom školskom objektu, izrazio zadovoljstvo dinamikom radova i detaljnije pojasnio sve planirano:

“Svedoci smo da se radovi već privode kraju, ulazimo u završnu fazu i slobodno mogu reći da će đaci novu školsku godinu 1.septembar započeti u novom ambijentu, kako same škole tako i parternog okruženja oko škole. Očekujemo završetak kompletnog objekta za par narednih dana. Radovi na parternom uređenju škole su takođe počeli pre nekoliko dana, a samim tim škola će dobiti sasvim novi izgled i okruženje. Takođe će biti urađene pristupne saobraćajnice za sam prilazak školi, sa pratećim sadržajima, u dužini od preko jednog kilometra. Na ovom prostoru će se nalaziti i jedno novo igralište, površine 800m2, postavićemo nove klupe tj. mobilijar, ali će biti izgrađeno i novo mini kompaktno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda za ovaj školski objekat, kao i za stan namenjen nastavnom osoblju i radnicima koji rade u školi u Bajevcu. Imamo dogovor sa investitorom, da postojeće zelenilo koje se nalazi u sklopu školskog dvorišta ostane, kako bi sačuvali neke segmente prošlog vremena. Radiće se i nova ograda oko školskog objekta, dužine 700 metara, a sve kompletno biće završeno do početka nove školske godine.

Zadovoljni smo dinamikom radova i mogu reći da uporedo sa tim radovima teku i radovi na srednjoj školi u Lajkovcu, koji će potrajati do početka naredne godine, jer je taj objekat površinski mnogo veći, a samim tim i zahtevniji. U sklopu rekonstrukcije škole u Bajevcu srušili smo i stari postojeći objekat koji je bio u funkciji kuhinje, a na tom mestu planirano je da se uradi mini fiskulturna sala koja će doprineti kvalitetnijim uslovima obrazovanja u ovom delu lajkovačke opštine. Ponosni smo što smo dogovor od pre četiri godine ispunili, da veći deo novca iz budžeta opredelimo za obrazovanje učenika, počev od najmlađih u PU „Leptirić“, pa do srednješkolskog obrazovanja u Lajkovcu. Nastavićemo istim tempom da radimo, jer nas očekuje mnogo novih radova.

Već po završetku navedenih objekata, sledi najbitnija stvar od Kancelarije za javna ulaganja, a to je fiskulturna sala koju ćemo izgraditi a koja nedostaje OŠ „Dimitrije Tucović“ u Jabučju. Tek kada i to završimo, sa ponosom možemo reći da smo obnovili sve školske objekte na teritoriji Lajkovca.

Ukupna vrednost radova za rekonstrukciju škole u Bajevcu iznosi 101 milion dinara. Sredstva nisu iz lokalnog budžeta, već to finansira Kancelarija za javna ulaganja. Imamo jako veliku podršku Vlade i njenih institucija, kako u prethodnom periodu tako i sada, a mi ćemo se potruditi da to tako bude i u narednom periodu, za mnoštvo novih projekata koji nas očekuju u buduće.

Moram da napomenem da je objekat škole potpuno rekonstruisan, od temelja pa do krova, što podrazumeva i zamenu krovnog pokrivača, zamenu starih i dotrajalih prozora, podova, plafona, fasada, novih radijatora kao i sanitarnog čvora. Ostaje nam samo, da rebalansom budžeta opredelimo deo novca za prateće sadržaje – klupe, table i slično, kako bi se sve uklopilo u potpuno novu celinu. Promenjene su sve elektroinstalacije, urađena nova mreža, pa sve podseća na potpuno novi objekat, a ne na rekonstrukciju postojećeg. Već sada objekat dobija prave obrise i konture, posebno zbog parternog uređenja koje će takođe biti novo i mislim da će meštani Bajevca i okolnih sela biti ponosni, a broj dece se iz godine u godinu povećavati.”

Related posts