ODRŽANA SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA

 

Na dnevnom redu 119. sednice Opštinskog veća opštine Lajkovac našle su se čak 22 tačke, jer je bila neophodna verifikacija značajnog broja ranije donetih odluka u uslovima pandemije. Jedna od značajnijih odluka sa ovog zasedanja opštinske vlade svakako je Unutrašnja sistematizacija i oganizacija JP “Gradska čistoća” Lajkovac, a to je u izjavi za medije potvrdio i predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković:

“Akcenat je stavljen na radnike “Gradske čistoće” i poslove koje će oni imati u narednom periodu. Cilj našeg komunalnog preduzeća je da više ljudstva angažuje na terenu, što je njihova glavna delatnost. Komunalno u Lajkovcu ima ukupno 58 radnika, za razliku od okolnih preduzeća koja imaju veći znatno veći broj zaposlenih. Želimo da angažujemo što više mladog i stručnog kadra, jer smo poslednjih godina svedoci širenja obima posla uzrokovanog brojnim faktorima, između ostalog i širenjem kanalizacione i vodovodne mreže na teritoriji opštine Lajkovac…”

Predsednik Živković je rekao i da se u komunalnom preduzeću, nakon otpušanja radnika tokom poslednje decenije, očekuju zvanične presude za vraćanje četiri radnika na posao i da će “Gradska čistoća”, a samim tim i lokalna samouprava, zbog toga, a i tužbi određenog broja radnika za neisplaćene nadoknade za regres i topli obrok, morati da izdvoji dvadeset miliona dinara, što je ceh poslovanja u prethodnom periodu.

Iznađeno je i rešenje da sportski klubovi sa područja opštine Lajkovac, zbog situacije sa korona virusom ne ostanu bez opredeljenih sredstava za prvi kvartal, tako da će klubovi sredstva koja su im opredeljena za mart i april mesec moći da iskoriste u drugom kvartalu.

Veće je razmatralo i prispele zahteve preduzetnika i udruženja za neplaćanje zakupnine zemljišta ili objekata u svojini opštine, za period kada zbog pandemije i vanrednog stanja nisu bili u mogućnosti da obavljaju delatnost. Ova kategorija zakupaca, oslobođena je plaćanja zakupnine za vreme trajanja vanrednog stanja, odnosno za mart, april i maj mesec tokom kojih su bili onemogućeni da vrše svoju delatnost. Među oslobođenima od plaćanja zakupnine za pomenuti period je i Udruženje BaziMili Lajkovac.

Predsednik opštine Andrija Živković je naglasio da, opštinska vlast nastoji da u što većoj meri svima ublaži posledice uzrokovane epidemijom korona virusa.

Odgovarajući na brojna pitanja novinara, predsednik Živković je naglasio i da je svakako prioritet nove opštinske vlasti da završi sve što je u lajkovačkoj opštini započela u predhodne četiri godine.

Related posts