LARVICIDNI TRETMAN KOMARACA JE POTPUNO BEZBEDAN I NEMA POTREBE ZA IZMEŠTANJEM PČELINJAKA

Nakon što je lokalna samouprava za sredu i četvrtak (8. i 9. jula) najavila tretman suzbijanja larvi komaraca na teritoriji lajkovačke opštine, usledio je veliki broj pitanja i nedoumica sugrađana o ovlašćenoj firmi, načinu tretmana i eventualno neophodnom postupanju građana.

Podsećamo,tretman suzbijanja larvi komaraca će se izvoditi u periodu od 09 – 18 časova, a planirano je da traju 2 dana. Tretman će se vršiti preparatom za suzbijanje larvi komaraca LARVASTOP PIRIPROX 0,5 ZG, a radove će izvoditi preduzeće SINITRA DDD d.o.o iz Valjeva.

Tim povodom, sledi Obaveštenje P.D“Sinitra DDD“, koje građanima daje odgovore na sva aktuelna pitanja vezana za predstojeći tretman larvi komaraca, koje prenosimo u celosti:

OBAVEŠTENJE

DEZINSEKCIJA – LARVICIDNI TRETMAN KOMARACA

NA TERTORIJI KOLUBARSKOG OKRUGA

P.D“Sinitra DDD“d.o.o,ul.Knez Mihajlova 79,Valjevo,PIB 107498536, je angazovana da na teritriji Kolubarskog okruga izvrši larvicidni tretman .

TEHNOLOGIJA DEZINSEKCIJE-LARVICIDNI TRETMAN

Stručni tim PD“Sinitra DDD“ je izvršio sistemsku dezinsekciju – larvicidni tretman, biocidnim proizvodom LARVASTOP PIRIPROX ZG 05 na bazi PIRIPROKSIFENA 0,5 % , u cilju smanjivanja brojnosti komaraca na teritoriji šest opština Kolubarskog okruga i to:

Grad Valjevo
Opština Lajkovac 08.07. i 09.07.2020 se radi
Opština Ub
Opština Mionica
Opština Osečina
Opština Ljig

Sve lokacije i mesta su obeležena gps kordinatama i kao takve poslate nadzornim organima..Akcijom su obuhvaćeni svi lokaliteti za koje je utvrdđeno da su infestirani larvenim stadijumima,a u cilju smanjenja brojnosti kao vektora zaraznih bolesti, prvenstveno virusa Zapadnog Nila.

Posle završene akcije, stanje se kontinuirano prati i vrše se dalje analize u cilju smanjivanja populacije komaraca na Kolubarskom okrugu. Prilikom obavljanja larvicidnog tretmana , a pošto se obavlja Selektivnim preparatom, nema potrebe izmeštati pčelinjake sa lokacija .

PD“SINITRA DDD“
Direktor
Ilić Vladimir

Related posts