JOŠ JEDAN TRIJUMF LAJKOVAČKE LITERARNE SEKCIJE “RAZIGRANO PERO”

 

Na Festivalu “Deca među narcisima” u Čajetini, uručena je prva festivalska nagrada lajkovačkom osnovcu Mariji Jeremič, učenici VI/2 OŠ “Mile Dubljević, članu prestižne i višestruko nagrađivane školske literarne sekcije “Razigrano pero”. Ovo je još jedna u nizu pobeda i zapaženih uspeha literarne sekcije „Razigrano pero”, koja je među najuspešnijima u Srbiji.

Na značajnom međunarodnom literarnom festivalskom konkursu, u konkurenciji 340 radova, jedan lajkovački osnovac ponovo je briljirao, osvojivši prvo mesto u kategoriji starijeg uzrasta. Podsećamo, Marija je nagradu dobila za pesmu pod nazivom “Veliki snovi u malim cipelama”, pod mentorstvom svoje predmetne nastavnice Sonje Milovanović.

Po povratku iz Čajetine, nagrađena Marija Jeremić je rekla: “Na festivalu je bilo jako lepo. Svi učesnici su bili odlični. Drago mi je što sam imala priliku da upoznam tako velike dečije pisce.”

Uz glavnu festivalsku nagradu, Marija je dobila i brojne nagrade u vidu knjiga pesnika gostiju festivala, poklon vaučere od sponzora festivala, produženi vikend na Zlatiboru, uz ulaznice za Dino i Avantura park na Zlatiboru.

“Ovaj festival, uz podršku renomiranih pisaca, promoviše dečje stvaralaštvo, maštu i kreativnost, a organizatori se svake godine staraju da u lepom okruženju okupljaju i zbližavaju decu iz raznih krajeva naše zemlje. Tradicionalna manifestacija „Deca među narcisima“ održana je u Domu kulture u Čajetini. Marija Jeremić, učenica VI/2, osvojila je prvu nagradu u kategoriji starijeg uzrasta na Međunarodnom literarnom konkursu na kojem je pristiglo ukupno 340 radova. Ponosni smo na našu Mariju,” kaže Marijin mentor, nastavnica Sonja Milovanović, dodajući da je za autore nagrađenih radova, nakon dodele diploma i nagrada, organizovan koktel u „Dino parku“. “Družili smo se sa ostalom decom pesnicima i bilo nam je lepo među narcisima,” kaže ponosno nastavnica Sonja.

Sa decom su se na festivalu u Čajetini družili gosti festivala dečiji pesnici Ljubivoje Ršumović, Mirjana Ranković Luković, kum festivala Tode Nikoletić i gost iznenađenja Andrija Milošević.

Sa decom su se na festivalu u Čajetini družili gosti festivala dečiji pesnici Ljubivoje Ršumović, Mirjana Ranković Luković, kum festivala Tode Nikoletić i gost iznenađenja Andrija Milošević.

Related posts