15.MAJ DAN PORODICE 

*IZBORI 2020*

Povodom Svetskog Dana porodice, oglasio se Opštinski odbor Socijalističke partije Srbije Lajkovac:

“Socijalistička partija Srbije jeste partija, ali je ujedno i jedna velika PORODICA. PORODICA sa velikom tradicijom, koja ima svoju prošlost, sadašnjost, ali i budućnost i na to smo ponosni. U ovoj našoj PORODICI se zna ko je glava kuće, ali i ko su svi njeni ravnopravni članovi i svi zajedno negujemo tradiciju i prave PORODIČNE vrednosti, koje se u 21. veku nalaze na raznoraznim iskušenjima. Važnost PORODICE, kao osnovnog elementa svakog društva, trudimo se da negujemo i za sve ove godine našeg postojanja, zalažemo se za podsticanje delovanja društva u korist PORODICE, zatim za donošenje odluka koje će osigurati bolji standard i kvalitet života PORODICA, ali i za uvažavanje PORODIČNOG načina života, tradicija i običaja.

I danas, na Svetski dan PORODICE, još jednom želimo da ukažemo na značajna pitanja za PORODICU kao i socijalne, ekonomske i demografske procese koji se tiču PORODICE. Tolerancija, kompromis, strpljivost, razumevanje, samo su neke od bitnih karakteristika za svaku PORODICU, a ono što posebno ističemo je neophodnost poštovanja ljudskih prava i jednakosti između žena i muškaraca u okviru PORODICE, zajedništvo u odgovornosti i obavljanju kućnih poslova uz eliminisanje svake potencijalene diskrimanacije između žena i muškaraca, pritom im pružajući apsolutno jednaku mogućnost zapošljavanja, obrazovanja i pomoći.

Pozivamo sve PORODICE da proslave svoje zajedništvo, vezanost i ljubav koju osećaju jedni prema drugima, da uživaju u zajedničkim aktivnostima jer zahvaljujući PORODICAMA društvo u kome živimo napreduje i jača, a samim tim jača i ona naša najveća PORODICA, koju svi neizmerno volimo, a to je naravno Srbija. Svim našim građanima želimo SREĆAN SVETSKI DAN PORODICE.”

OO Socijalističke partije Srbije Lajkovac

Related posts