LAJKOVČANIN JOGI DANAS GOVORI NA MEĐUNARODNOM SAMITU TRENERA

Lajkovčanin Nemanja Jovanović Jogi, Director of Player Development SMU, danas je učesnik Međunarodnog samita trenera Košarkaške ambasade @Coaches_Clinic, na kome će govoriti o razvoju igrača. Nemanjin govor počinje po našem vremenu danas od 16 časova (po tamošnjem u 9 ujutro), a zainteresovani se mogu uključiti u besplatnu sesiju! #unitedwehoop.

https://tbe.coachesclinic.com/speakers/nemanja-jovanovic/

Nemanja Jovanović je idalje u Dallasu na Univerzitetu SMU, koji se takmiči u prvoj diviziji američke koledž košarke na poziciji Direktora za inidividualni razvoj igrača.

O svom angažmanu u Dalasu, za portal LAJKOVAC NA DLANU, koji redovno prati, kaže:

“Rad na SMU predstavlja ostvarenje sna za mene, pre svega zbog činjenice da radim u kolevci košarke, gde nema puno stranih trenera kao i zbog uslova za rad koje nam pruža naša oraganizacija. Sportski centar u kome radimo se sastoji od hale za utakmice od 8000 mesta, trenažne hale, teretane, medicinskog kompleksa, kancelarija za trenere I svlačionica za igrače. Pored toga, imamo i mogućnost korišćenja privatnog aviona za odlaske na utakmice. Nas stručni štab ulazi u šestu sezonu ovde, što govori o kvalitetu rada koji smo ostvarili do sada. Pored osvajanja naše konferencije I učestvovanja na Završnom turniru cele Amerike ( poznatijem kao Martovsko ludilo) uspeli smo I da “izbacimo” 4 igrača u NBA ligu iz našeg programa, na šta sam posebno ponosan, s obzirom na moju ulogu u timu. Tokom trenutne situacije nastale zbog Covid19, treneri su iskoristili vreme da se udruže irazmene iskustva na online predavanjima.”

Danas je veliki dan za Nemanju, a u ovom veličavstvenom trenutku mogu učestvovati svi poštovaoci njegovog rada, saradnici, prijatelji i zemljaci:

“Danas 13. maja, po vašem vremenu u 16 časova ću biti predavač na Internacionalnoj košarkaskoj klinici, koja se odrzava online preko Zoom platforme, i upravo ću govoriti na temu razvoja igrača u koledž sistemu. Poziv na kliniku je stigao nakon predavanja na evropskoj platformi za košarkaške trenere, koju sam radio prošle nedelje na preporuku naših trenera Nenada Jakovljevića i Bogdana Karaičića, koji rade u Italiji I Rusiji. Na predavanju ću pokazati primer treninga sa igračem Shake Milton, Philadelphia 76ers iz NBA lige, koji je potekao sa naseg programa SMU. Jako sam srećan zbog činjenice da se on i nakon njegovog odlaska u NBA svako leto vraća da zajedno radimo na njegovom daljem usavršavanju. Plan nam je da u budućnosti jedno leto prirpeme odradimo u Lajkovcu.”

Pitali smo naravno Nemanju i o tome kako je tamo u doba korone:

“Moja porodica je dobro, Texas nije imao vecih problema sa virusom, tako da nismo imali ograničeno kretanje. Svi sportovi su zaustavljeni, traži se rešenje za sledeću sezonu.”

Svi zaiteresovani mogu pogledati kliniku na ovom linku:

https://tbe.coachesclinic.com/speakers/nemanja-jovanovic/

Related posts