POČINJU SA RADOM I KLADIONICE, STARIJI OD 65 GODINA U KUPOVINU U ČETVRTAK

Saopštenje Štaba za vanredne situacije opštine Lajkovac sa četrnaeste održane sednice dana 27.04.2020. godine

Štab za vanredne situacije opštine Lajkovac je danas na četrnaestoj održanoj sednici doneo sledeće zaključke:

1. Dozvoljava se počevši od 27.04.2020. godine priređivačima posebnih i klasičnih igara na sreću da mogu nastaviti sa obavljanjem svojih delatnosti u objektima čija površina nije veća od 400 m2, pod uslovom da budu primenjene sve preventivne mere koje se odnose na sprečavanje širenja vursa COVID-19, kojima se osigurava bezbednost zaposlenih i korisnika usluga. Te mere podrazumevaju:
– Ograničen broj lica u prostorijama
– Držanje socijalne distance odnosno međusobnog rastojanja izmeđa dva lica od najmanje dva metra. U slučaju manjeg rastojanja obavezna je primena staklene, plastične ili slične barijere.
– Obavezna dezinfekcija prostorija, podova, mobilijara, mašina, alata, i uređaja za rad posle pružene usluge svakom pojedinačnom korisniku.
– Obavezna upotreba zaštitne opreme (rukavica i maski) kako od strane zaposenih tako i od korisnika usluga.
– Zabranjuje se posluživanje hrane i pića.

Vlasnici objekata gde se priređuju igre na sreću moraju da donesu poseban plan primene mera, kao sastavni deo akta o proceni rizika koji se donosi u skladu sa Zakonom i propisima iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

2. Odobrava se licima starijim od 65 godina da kupovinu potrebnih životnih namirnica obave u četvrtak 30.04.2020. od 04 do 07 časova, u trgovinskim radnjama koje su određene zaključkom opštinskog štaba.

KOMANDANT ŠTABA
Andrija Živković

Related posts