BIĆE UGLJA ZA LAJKOVAČKE PENZIONERE

Kako stvari stoje, naredne grejne sezone nema zime za lajkovačke penzionere, jer je i tokom vanrednog stanja, u kome je većina penzionera pod zabranom kretanja, brižljivo i odgovorno organizovan godinama ustaljeni upis i uplata uglja. Sve se odrađuje uz maksimalno poštovanje svih aktuelnih mera. Ovo puno znači penzionerima, jer je za većinu to jedini i najpovoljniji način da obezbede ogrev.

Opštinsko Udruženje Penzionera Lajkovac vrši upis uglja svakog radnog dana od 10 – 12 časova. Upis uglja može se izvršiti lično, a penzioneri ugalj mogu upisati i putem telefona na broj 065/ 931- 2007. Za penzionere starije od 65 godina, koji su pod zabranom kretanja, uplatu može izvršiti neko iz porodice, neko koga penzioneri ovlaste ili volonteri Štaba za vanredne situacije opštine Lajkovac.

Branko Perić, predsednik Opštinsko udruženja penzionera Lajkovac, u besprekorno dezinfikovanoj kancelariji i sa neizbežnom maskom na licu, za portal LAJKOVAC NA DLANU kaže: “Situacija uzrokovana virusom korona i ograničenje kretanja utiču i na prevoz uglja, zapravo umanjena je i usporena isporuka uglja članovima udruženja. Ni u banci ne možemo uredno, zbog velike gužve, uplaćivati pazar, kao i avans. Preko Opštinske uprave mejlom smo kontaktirali Direkciju prodaje uglja i dobili čvrsto obećanje, da posle ukidanje policijskog časa i kad sve ovo krene normalno, da će “Kolubara” ubrzati dinamiku isporuke uglja i da će svako ko je upisao ogrev, odnosno ugalj za narednu grejnu sezonu, na vreme dobiti ugalj. Za starije penzionere, zbog zabrane kretanja, uplatu uglja mogu vršiti članovi porodice, neko koga oni budu ovlastili ili preko volontera kriznog štaba. Ugalj se može upisati svakog radnog dana, u vremenu od 10 do 12 časova u kancelariji udruženja.”

Za jednu grejnu sezonu, preko opštinskog udruženja ugalj nabavlja u proseku od 270 do 300 lajkovačkih penzionera.

Perić podseća, da je udruženje tu za svoje članove i da je njihovo samo da ostanu kod kuće.

Related posts