IN MEMORIAM – PREDRAG – PEĐA JEVTIĆ (1981 – 2020)

Dugogodišnji nastavnik veronauke u izdvojenim odeljenjima OŠ „Mile Dubljević“ Lajkovac (Bogovađa, Bajevac, Vračević, Markova Crkva, Ratkovac, Nepričava) Predrag – Peđa Jevtić preminuo je 5. aprila 2020. godine u KBC „Dragiša Mišović“ u Beogradu, gde se nalazio na lečenju jake upale pluća, uzrokovane korona virusom.

Predrag Jevtić je rođen u Valjevu 25. marta 1981. godine. Osnovnu školu „Sestre Ilić“ i Tehničku školu završio je u rodnom gradu, a studije Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Beogradu. Živeo je u Valjevu.
Usnuo je u Gospodu dragi i cenjeni veroučitelj, objavila je Eparhija valjevska: “U izdvojenim odeljenjima lajkovačke osmoletke „Mile Dubljević“ učenicima više generacija prenosio je znanje o nauci Hristovoj, jednako svedočeći sve jevanđeljske vrline. Nesebičan i spreman da u svakom trenutku pomogne i pruži ljubav svakoj duši koja je za njom vapila, da se žrtvuje za bližnjeg tokom celog zemaljskog života. Zbog toga je onima koji su ga poznavali nalikovao samom anđelu. Porodica, braća i sestre u Hristu, brojni učenici i svi koji su ga poznavali čuvaće sećanje na dragog im Peđu, uz molitvu Gospodu i Majci Božjoj da njegovu dušu prigrle u Carstvu nebeskom, gde se pravednici raduju.”

Akademski slikar Miloje Mitrović i likovni pedagog u istoj školi, tast preminulog veroučitelja Peđe je rekao, da je neopisivo uporediti osećaj, kada se nešto poput pandemije virusa korona dešava tamo negde i nekom drugom i da ma koliko bili svesni složenosti trenutka, tako nas žestoko iznenadi i stvori jedan sasvim drugačiji osećaj i odnos prema svemu tome, upravo onog momenta kada se to dogodi nama i najbližima u našem okruženju.

Predrag Jevtić je iza sebe ostavio četrnaestomesečnog sina Savu.

U krugu najbližih, kako okolnosti vanrednog stanja nalažu, Predrag Jevtić biće sahranjen na Blagovesti, 7. aprila, u porodičnoj grobnici Jevtića u selu Belić.

Related posts