NA TERITORIJI OPŠTINE LAJKOVAC NEMA ZARAŽENIH KORONA VIRUSOM

Od proglašenja vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije zbog pojave i širenja korona virusa Štab za vanredne situacije opštine Lajkovac čini maksimalne napore i poštuje sve preporuke Vlade Republike Srbije kako bi zaštitila svoje građane.

Niz mera koje je u prethodnom periodu doneo Štab rezultirao je da na području naše opštine, zaključno sa današnjim danom, nema nijedan potvrđen slučaj zaražen korona virusom.

Prema podacima Policijske stanice u Lajkovcu, trenutno se u kućnoj samoizolaciji nalaze 52 lica. To su lica koja su u prethodnom periodu boravila na području zahvaćenom korona virusom i kojima je određena kućna samoizolacija od 14 ili 28 dana. Oni su bez simptoma i dobrog opšteg stanja. Svakodnevnu kotrolu i proveru ovih lica vrše policijski službenici telefonskim putem i neposredno.

Na osnovu dobijenih informacija od nadležnih iz Doma zdravlja Lajkovac, za sada se niko od pacijenata nije javljao sa respiratornim tegobama i sumnjom na korona virus. Takođe, nema ni zabeleženih slučajeva da je neko od stanovnika bio u kontaku sa obolelima od ovog virusa. Građani se isključivo javljajaju na brojeve telefona Doma zdravlja za konsultacije i savete lekara i medicinskog osoblja.

Još jednom apelujemo svima da izbegavaju nepotrebne kontakte, da poštuju mere zabrane kretanja, da se pridržavaju mera prevencije i ostanu u svojim domovima. Takođe molimo da se poštuju mere zabrane okupljanja i zadržavanja u parkovima i na sportsko rekreativnim terenima i okupljanja građana na svim javnim i drugim površinama, u grupama većim od 5 osoba.

Snabdevanje starijih sugrađana lekovima i životnim namirnicama uredno vrše volonteri i geronto negovateljice.

Za sve potrebne infomracije građani mogu kontaktirati Štab za VS koji je dežuran od 0-24 na broj 014/3431-120, stoji u današnjem Saopštenju Štaba za vanredne situacije opštine Lajkovac.

Related posts