PROMOCIJA KNJIGE “NEMAČKE ELEKTRIČNE LOKOMOTIVE” PROFESORA MILIĆEVIĆA

Gradska biblioteka Lajkovac organizuje promociju knjige prof. Zorana Milićevića “Nemačke električne lokomotive”. Knjiga će biti predstavljana u četvrtak 12. marta od 18 časova u čitaonici lajkovačke biblioteke.

U programu čestvuju: direktorka biblioteke Biljana Bogdanović (uvodna reč), Daren Milivojević, bibliotekar i moderator programa, mašinovođa u penziji, Bora Grujičić i autor knjige profesor Zoran Milićević.

Nakon tri knjige edicije ISTORIJA ELEKTRIČNIH LOKOMOTIVA u 10 knjiga, četvrta knjiga obrađuje razvoj nemačkih električnih lokomotiva. Kao takva, ova knjiga predstavlja dragocen prilog stručnoj literaturi.

Namena ove knjige je da prikaže razvoj električnih lokomotiva u današnjoj Nemačkoj i na teritorijama koje su joj prethodile.

U rukopisu ove knjige su navedeni tehnički opisi prvih lokomotiva namenjenih za rudarstvo, industrijsku primenu i prevoz putnika i tereta sa jednosmernim a potom naizmeničnim pogonom. Posle toga, detaljno su prikazane nemačke lokomotive sa osnovnim tehničkim podacima što predstavlja veliku vrednost same knjige.

Ova knjiga može pomoći inženjerima koji se bave električnim pogonima na železnici kao i drugim stručnjacima da prošire teorijsko znanje iz oblasti električne vuče i svim zainteresovanim osobama za razvoj i korišćenje električnih pogona lokomotiva. Posebna vrednost je što postoje osnovni tehnički podaci o svim lokomotivama.

Related posts