DSS LAJKOVAC OTPOČINJE PRIPREME ZA IZLAZAK NA IZBORE

Pokret METLA 2020 saopštio je danas u podne na konferenciji za štampu odluku da će nastupati na predstojećim parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima.

S tim u vezi, lokalni odbor Demokratske stranke Srbije Lajkovac, stranke koja čini stožer pokreta i koja je glavni nosilac pokreta METLA 2020, preduzeo je odgovarajuće mere oko početka priprema za predstojeće izbore.

“Odluka o izlasku na izbore nikada nije bila teža. Od medijskih uslova, pritisaka na birače, načina sprovođenja samog izbornog procesa. Čak je i zagarantovana sloboda govora i javnog izražavanja ugrožena. DSS je navikao na ovakve vidove “političke” borbe jos od 2008. godine, kada smo prestali da vršimo republičku vlast. Sa jedne strane smo imali bojkot, koji je jedini način da se vladajućoj SNS omogući da osvoji dve trećine poslanickih mandata i da krene sa već najavljenom procedururom promene Ustava. Posle te promene znam šta sledi… Sa druge strane, imali smo izlazak na izbore pod nikad težim uslovima. Kao neko ko se odgovorno bavi nacionalnom politikom i kome su državni interese i interesi srpskog naroda na prvom mestu, donesena je odluka o izlasku na izbore,” rekao je za portal LAJKOVAC NA DLANU član Izvršnog odbora Demokratske stranke Srbije Ranko Filipović.

Related posts