SLEDI REPRIZA REKORDNE GODINE NA PLANU ASFALTIRANJA

Prošla godina je u lajkovačkoj opštini bila rekordna na planu asfaltiranja, a sudeći po najavama i planovima za ovu godinu, više je nego izvesno da sledi repriza prošlogodišnje rekordne godine.

Najavljujući ugovorene i planirane kilometre asfalta planirane za ovu godinu, predsednik opštine Andrija Živković kaže:

“Mi ćemo sigurno nastaviti sa izgradnjom puteva na teritoriji Opštine Lajkovac, već u narednim danima, ako to vremenski uslovi dozvole, kreće asfaltiranje puta za Protiće u Vračeviću, tako da ćemo krenuti planiranom dinamikom za 2020. -tu godinu i ja se nadam da ćemo na kraju ove godine imati slične rezultate kao i prošle godine, kada smo uradili oko 40 kilometara asfalta.

Ono što je jako bitno za ovu godinu, jeste da veliku pomoć očekujemo i od Puteva Srbije i da se asfaltu mogu nadati i oni delovi samog Lajkovca i oni delovi mesnih zajednica koji nisu dobili asfalt protekle godine. Imajući sve to u vidu, mi se nadamo da ćemo na kraju godine imati malte ne kompletno asfaltiranu mrežu puteva koji spadaju u puteve I i II reda.

Samo u prošloj godini izdvojeno je iz lokalnog opštinskog budžeta 40 miliona dinara za lokalnu put nu mrežu, a tako će biti i ove godine.

Mi smo već sa predstavnicima firme STRABAG obišli putne pravce koji će najverovatnije biti obuhvaćeni ovogodišnjim ugovorom sa Putevima Srbije, a to su: put Selo Lajkovac – Ruklada u dužini od 7,5 km, put u Gornjem kraju u Jabučju Mirkovići – Josipovići u dužini od jednog kilometra, put za Petronijeviće u Ratkovcu, put za Baboviće u Vračeviću, put za Vasiće u Pepeljevcu, ulica Petra Bojovića u samom Lajkovcu, put koji vodi od “čitačkih koliba” preko Vračevića do Latkovića i naravno regionalni put od pepeljevačke rampe do Slovca. Time imamo ukupno 15 kilometara koje će Putevi Srbije finansirati, STRABAG raditi. Mi smo takođe izdvojili za prvu polovinu godine 20 miliona dinara, tako da se nadam da ćemo na planu asfaltiranja imati istu kilometražu kao i prošle godine.”

Related posts