ZASEDALO OPŠTINSKO VEĆE

Na današnjoj sednici Opštinskog veća usvojeno je nekoliko odluka među kojima su najznačajnije: Izveštaj o radu Javne ustanove „Ustanova za sport i omladinu“ za 2019. godinu, Prve izmene Programa uređivanja građevinskog zemljišta za 2020. godinu i Izmene i dopune Plana zimskog održavanja ulica i lokalnih nekategorisanih puteva u 2019/2020. godini. I ova sednica je bila jedna od pripremnih pred predstojeće zasedanje Skupštine opštine Lajkovac. Predsednik opštine Andrija Živković kratko je rezimirao sednicu Opštinskog veća:

“Jedna od tačaka koja zavređuje pažnju na današnjem Veću jeste razmatranje Izveštaja o radu Javne ustanove „Ustanova za sport i omladinu“ za 2019. godinu, koja će se naći pred odbornicima na sledećoj sednici Skupštine opštine, koja će biti održana 30. ili 31. januara, kao i dopuna Plana zimskog održavanja ulica i lokalnih nekategorisanih puteva. Na prošloj sednici Veća imali smo raspravu oko puteva prvog i drugog prioriteta, tako da smo na ovoj sednici verifikovali predloge članova Opštinskog veća sa prethodnog zasedanja. Izmene Programa uređivanja građevinskog zemljišta uglavnom su formalne prirode, jedna od bitnijih izmena jeste ubacivanje koordinatora za bezbednost prilikom radova na dve škole: Srednjoj školi „17. septembar“ i OŠ „Mile Dubljević“ u Bajevcu, koje Republika finansira preko Kancelarije za javna ulaganja. Radovi u Bajevcu su počeli ove nedelje, rok za završetak radova je avgust, tako da bi trebalo da od 1. septembra učenici iz Bajevca i okolnih sela zakorače u novi objekat i uređeno dvorište. Takođe, krajem januara-početkom februara treba da počne rekonstrukcija srednje škole, za koju je predviđeno da traje 230 radnih dana. Nadam se da ćemo završetkom ovih radova imati praktično novu srednju školu.”

U Plan zimskog održavanja puteva na teritoriji opštine Lajkovac u prioritete prvog i drugog reda dodati su svi putevi kojima prolaze autobuske linije. Prihvaćen je Nacrt Odluke o obavljanju eksterne revizije Završnog računa budžeta opštine Lajkovac za 2019. godinu, kao i Rešenje o imenovanju Živorada Šušnjarevića za poverenika za izbeglice i migracije, koji te poslove obavlja volonterski.

Prema najavi predsednika Živkovića, sednica Skupštine opštine biće održana 30. ili 31. januara, a najvažnije tačke biće: usvajanje Programa poljoprivrede, za koji je nadležno ministarstvo dalo saglasnost pre desetak dana, i izbor direktora komunalnog preduzeća „Gradska čistoća“.

Related posts