SVETOSAVSKA AKADEMIJA

Gradska biblioteka Lajkovac tradicionalno održava Svetosavsku akademiju u nedelju, 26. januara 2020. godine, u 12 sati, u Velikoj sali Gradske kuće u Lajkovcu.

Blagoslovom Njegovog preosveštenstva, episkopa Milutina, čast da bude ovogodišnji besednik pripala je ocu Darku Đurđeviću, prvom valjevskom protonamesniku, čija se beseda zove “Sveti Sava dični svetitelj – srpskog roda drugi spasitelj”.

Program će obuhvatiti učešće hora KC “Hadži Ruvim” iz Lajkovca, obraćanje Nede Nestorović, svršene studentkinje Bogoslovskog fakulteta, kao i recitacije učenika lajkovačke Osnovne i Srednje škole.

Svetosavska akademija u Lajkovcu, po samoj prirodi događaja, a i po veštini kojom je u ulozi organizatora iskustveno ovladala Gradska biblioteka Lajkovac, je svojevrsni tradicionalni spektakl, koji rafiniranim sadržajem i odmerenošću zasigurno paririra događajima ovog tipa i u prestonici.

Svetosavsku akademiju u Lajkovcu, u nedelju u podne u Gradskoj kući, uoči Savindana, vašoj pažnji svakako preporučujemo.

Related posts