ZAŽIVELA ULICA OTVORENOG SRCA

 

Juče popodne je u šetališnoj zoni Lajkovca, omeđena raznobojnim balonima, zaživela Ulica otvorenog srca,koja pulsira zabavom i prazničnom atmosferom. Manifestacija će trajati do petka 6. januara, uz generalno pokroviteljstvo Opštine Lajkovac, organizaciju Kulturnog centra „Hadži Ruvim“ i Turističke organizacije opštine Lajkovac i podršku poznatog preduzeća „Iva agrar“, koje je još jednom pokazalo da je društveno odgovorna firma. Decu, ali i njihove roditelje, sjajno su zabavili klovn i mađioničar, koji će to činiti i naredna dva dana, a organizovan je i ulični bioskop. Posetioce je oduševilo i prisustvo odbojkašica „Železničara“ koje su deci delile balone.

Ove zime Lajkovac prvi put ima prazničnu dekorativnu rasvetu i klizalište, tako da predsednik opštine Andrija Živković, koji je sa porodicom došao u Ulicu otvorenog srca, nije krio zadovoljstvo, najavljujući da će takav praznični program i ambijent postati tradicija: “Odlučili smo se ove godine za drugačiji koncept gradske proslave Nove godine i Božića. Neće biti koncerta ni za Srpsku novu godinu, smatrali smo da se treba okrenuti mladima tako da smo organizovali četvorodnevnu Ulicu otvorenog srca. Ceo ambijent upotpunjuje prvi sneg ove sezone, koji je baš danas pao, novogodišnja rasveta koju je Opština Lajkovac kupila krajem godine i prvi put postavila u našem gradu, kao i klizalište koje takođe prvi put imamo u našoj varoši. Nadam se da su Lajkovčani zadovoljni novogodišnjim ambijentom, ako nešto ne bude dobro sledeće godine ćemo organizovati još bolje, atraktivnije i sa bogatijim sadržajima. Lično ću se truditi da se manifestacija održi i bude još masovnija. Kada su u pitanju gradske manifestacije, planiramo da ovog leta „Dane Lajkovca“ premestimo na Kolubaru, kako bismo posetiocima približili našu reku i sugrađane uputili da letnje mesece što više provode pored Kolubare. To treba da bude tradicionalna manifestacija po kojoj će Lajkovac biti prepoznatljiv u Kolubarskom okrugu i privući ljude iz okolnih gradova, poput Lazarevca i Obrenovca. Znači, treba da ponudimo sadržaje po kojima ćemo se izdvajati, kao što su ovih dana Ulica otvorenog srca i klizalište. Želim da se zahvalim društveno odgovornim firmama kao što je „Iva agrar“, koja je već poznata po ulaganju u sport, a koja je značajnu podršku dala i organizaciji ove manifestacije. Ovim gestom pokazali su koliko su velika firma i koliko brinu o svim sferama života u Lajkovcu, ” zaključio je predsednik Živković.

U organizaciji Ulice otvorenog srca učestvuju i OŠ „Mile Dubljević“ i Predškolska ustanova „Leptirić“, koje će za danas pripremiti maskenbal. Klovnovi, mađioničari i žongleri će posetioce zabavljati sva tri dana, biće odigrano nekoliko dečjih predstava, a finale je u četvrtak uveče koncertom „Leontine sa zvezdicama“. Sve do petka, Badnjeg dana, u pešačkoj zoni biće postavljeni raznovrsni prodajni štandovi na kojima najviše ima Božićne dekoracije, predmeta urađenih dekupažom, domaćih proizvoda od meda i voća i slično. Tu je i umetnička radionica i izložba na otvorenom, ulični svirači iz Lajkovca-gitaristi “Bogdan i Buca”, kao i specijalni gost profesor Petar Gojković, klarinetista iz Pariza. koji 4. i 5. januara svira francusku, evropsku, ali i srpsku muziku.

Planirano je da klizalište, koje je smešteno pored  silosa u centru , bude na raspolaganju Lajkovčanima sve do početka marta, ako vreme bude dovoljno hladno. Klizalište je otvoreno svakog dana od 10 sati do 22 sata, a večeras će proraditi i kafić. Praznični ambijent u Lajkovcu obogaćuje dekorativna rasveta u glavnoj ulici i šetališnim zonama.

Related posts