OD JUTROS POŠTA U LAJKOVCU NE RADI

Obustavi rada poštanskih radnika u velikom broju gradova Srbije od jutros su se pridružili i zaposleni u lajkovačkoj Pošti. Ne rade ni Pošte u Jabučju, Bogovađi i Slovcu. Inače, Pošta u Lajkovcu pripada Radnoj jedinici Valjevo, u kojoj od juče skoro sve pošte ne rade.

Glavni razlog za obustavu rada su niske plate zaposlenih u preduzeću „Pošte Srbije“. Kako saznajemo, radnici Pošte u Lajkovcu su potpuno obustavili rad, tako da ne rade poštanski šalteri, poštari nisu izašli na teren, niti se preuzima roba za brzo slanje pošiljki.

Obustavu rada poštanskih radnika nisu organizovali sindikati, već sami zaposleni zbog, niskih zarada koje se kreću negde u rasponu od 32.000 do 39.000 dinara, u zavisnosti od radnog staža i radnog mesta.

Kako saznajemo, naznaka za povećanje plata zaposlenih u “Poštama Srbije” ima i konkretnih pomaka na povećanju mase za plate, ali je problem kažu, što je reč o mogućem linearnom povećanju plata za sve, što ne zadovoljava interese poštanskih radnika.

U ovom momentu nije izvesno dokle poštanski radnici neće raditi, ali je nastojanje da to bude do ispunjenja zhteva zaposlenih.

Related posts