LIKOVNO KREATIVNE RADIONICE ZA DECU UDRUŽENJA “BaziMili”

Udruzenja “BaziMili” Lajkovac u saradnji sa PU “Leptirić” svake subote u vrtiću organizuje likovno kreativne radionice za decu, koje vodi Stamena Živković. Radionice su besplatne i dostupne su za svu decu. Namenjene su deci sa teškoćama u razvoju, deci tipičnog razvoja, mladima i roditeljima.

U Udruzenju “BaziMili” kažu, da je cilj ovih radionica da objedine radno okupacionu terapiju i inkluzivne radionice, da deci omoguće kvalitetno provedeno vreme van vrtića i škola, kao i da animiraju decu tipičnog razvoja da rade, druže se i sarađuju sa decom sa teškoćama u razvoju u i da ih uključe u svoju svakodnevnicu…

U ime Udruzenja “BaziMili” Lajkovac, Milica Nikolić kaže: “Radionice vodi Stamena Živković, koja sa velikom posvećenošću, sa puno topline i entuzijazma prilazi svakom detetu. PU “Leptirić” je obezbedila prostorije, deci stavila na raspolaganje sav didaktički materijal, omogucila “ispomoć” u vidu dva vaspitača, kao i osveženje za decu (grickalice i sokove). Udruženje “BaziMili” obezbeđuje sav ostali materijal potreban za radionice, kao i volontere koji su tu da pomognu da se svako dete oseća ugodno. Svi zajedno, svake subote, stvaraju drugarsku atmosferu, u kojoj sva deca mogu da razvijaju kreativnost i zajedno stiču nova iskustva.”
Svi dečiji radovi sa ovih radionica biće izloženi tokom već tradicionalne lajkovačke manifestacije “Ulica otvorenog srca”.

Rad Udruženja “BaziMili” bazira se na pomoći deci sa teškoćama u razvoju i njihovim porodicama, kao i poboljšanju njihovog položaja u lokalnoj zajednici. Besplatne likovne radionice, koje svake subote od 17 časova u vrtiću vodi Stamena Živković, su samo jedna u nizu brojnih aktivnosti koje je udruženje realizovalo za kratko vreme od svog nastanka. Pomaci na ovom planu su vidni i evidentni.

Related posts