KUĆE NA METI PROVALNIKA

U svega nekoliko dana, za sada još uvek nepoznati počinioci provalili su u par kuća viđenijih i imućnijih lajkovačkih porodica.

Policija se ovim povodom za sada ne oglašava, a sudeći po dosadašnjoj praksi, to će učiniti tek onda kada slučajevi budu rasvetljeni.

Lajkovčani su iznenađeni odabirom kuća koje su se našle na meti provalnika, a pre svega i samom činjenicom da se tako nešto uopšte dešava u ovoj u osnovi mirnoj i pitomoj sredini.

Na meti provalnika našla se i kuća porodice Dragana Markovića, nekadašnjeg saveznog i republičkog poslanika, predsednika opštine i dugogodišnjeg direktora Zemljoradničke zadruge Lajkovac.

Danas na 11. – tu godišnjicu od smrti svoga oca Dragana Markovića, vidno potresena ćerka Biljana Marković – Jevtić kaže: “Jako emotivno smo to doživeli. Prosto ne možemo da poverujemo da se tako nešto dogodilo. Srećom, u kući u momentu provale nije bilo nikoga. Majka Radmila bila je u Beogradu i to je pretpostavljam počiniocima bilo poznato. A možda i nije. Izgleda da su to bili neki “fini” lopovi, nisu puno ispreturali. Upravo u toj prostoriji, u kojoj su se očigledno najviše zadržali, stoji očeva slika…. Njih je očigledno zanimao isključivo novac, pretpostavljam nakit i eventualno neke skupocene stvari. Najviše su se pozabavili jednom fiokom punom koverata, u kojoj majka čuva račune, dokumentaciju i uplatnice za rate kredita koji još uvek otplaćuje za kuću. Verovatno su se nadali da će tu, u tim kovertama naći novac. Nisu se ovom provalom ovajdili. Vrata su vešto obijena, tako da nisu previše oštećena. Rekla bih da se radi o “profesionalcima”. Svima nam je ovo jako teško palo. Provalu je primetila tek komšinica, koja je zatekla odškrinuta vrata, a u kući nikoga nije bilo. Majka je odmah potom došla iz Beograda. Svi smo potreseni…”

Nakon ovih događaja, Lajkovčani osećaju nelagodnost i bitno su pooštrili svoj oprez, u nadi da će policija što pre rasvetliti ove slučajeve.

Related posts