PRVA PRIVATNA KREATIVNA ŠKOLA ZA DECU U LAJKOVCU

U Lajkovcu počinje sa radom Smart Kids, prva privatna kreativna škola za decu. Dok većina sredina u okruženju ima značajno i dragoceno, isključivo pozitivno iskustvo na ovom planu, Lajkovac pravi tek prve korake. Vreme u kome živimo, odavno je sa sobom donelo potrebu organizavonog osmišljavanja vremena pre i posle škole, posebno učenicima nižih razreda i posebno u sredinama u kojima nema produženog boravka u školama, kao što je to slučaj ovde. Školice za decu ovog tipa odlično funkcionišu i u sredina u kojima škole imaju produženi boravak, jer većina roditelja za svoju decu želi ono najbolje, što uključuje i rad prosvetnih radnika sa decom u manjim grupama, u boljim uslovima i sa kreativnijim pristupom, što sve daje bolje rezultate i veću spremnost deteta za dalje školovanje i život uopšte.

Da mala sredina može načiniti velike korake za svoju decu, zapravo jedinu investiciju u koju najviše vredi ulagati, pokazuje i ideja o otvaranju prve privatne kreativne škole za decu.

Pokretač škole Iva Kruškonja, mlada ali dovoljno iskusna i ambiciozna učiteljica, puna energije i optimizma, o svojoj ideji za portal LAJKOVAC NA DLANU kaže:

“Smart Kids – privatna školica namenjena je deci od prvog do četvrtog razreda. Namera je da našoj deci bude ispunjeno i na kreativan i zabavan način organizovano slobodno vreme. Školica će raditi svakog radnog dana. Deca će kroz igru i najraznovrsnije aktivnosti, na spontan način razvijati motoriku, maštu, pamćenje, koncentraciju, a kroz društvene igre – socijalizaciju i spretnost. Cilj je da se deca posećujući lokalne institucije aktivno uključe u životno okruženje i da kroz lične doživljaje upoznaju različita zanimanja, steknu opštu kulturu. Učenje u realnim situacijama je najdragocenije učenje. Kroz šetnje i izlete, deca će upoznavati svet oko sebe i sebe u svetu oko njih. Sviraće na instrumentima koje sami naprave, njihova likovna dela postaće prava umetnička dela, učiće o bontonu, upoznaće svet glume, muzike, pokreta, stvaralaštva … Kroz taj svet vodiće ih osobe kvalifikovane za taj poziv. Uz dogovor sa roditeljima, ova školica će „živeti” i u toku raspusta. ”

Smart Kids, prva privatna kreativna škola za decu biće smeštena u prostranom lokalu, u novoj zgradi, na samo 200 metara od škole.

Cena je 7.000 dinara za ceo mesec, plaćanje je u dve mesečne rate, što po danu iznosi manje od 300 dinara, a po satu manje od 100 dinara.

Radno vreme školice, sa brižljivo odabranim timom, je od 7:30 do 15:30 časova.

“Radno vreme je takvo, da će učenici obe smene moći da dođu pre ili posle škole da uradimo zajedno domaći zadatak i da se igramo…

Ostavite telefone i tablete, dođite da se družimo i stvaramo zajedno!” – poručuje Iva.

Svakako, treba imati na umu da je prazno i neosmišljeno vreme najpogubnija i najskuplja varijanta za decu i da je “dokolica najveći izvor svih nevolja i poroka” i da je izuzetno dobro što se i u Lajkovcu otvara jedna ovakva školica, koja će pružiti dragocenu pomoć i deci i roditeljima.

Za sve zainteresovane, kontakt telefon je : 069/ 353 – 15 – 11, a broj dece koja mogu biti upisana je ograničen.

Related posts