OVE SEDMICE DVA DOGAĐAJA TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Večeras od 19 časova u velikoj sali Gradske kuće, Turistička organizacija opštine Lajkovac, u saradnji sa Društvom vodeničara Srbije sa sedištem u Markovoj Crkvi, organizuje promociju vodenica na Kolubari i Toplici i predstavljanje knjige autora Dragana Živanovića, člana Društva vodeničara Srbije, “Poštenje i poverenje žive u vodenici”.

Direktor Turističje Turističke organizacije Lajkovca Milutin Ranković i predsednik Društva vodeničara Srbije Milan Pavlović, govoriće o vodenicama kao privrednom i turističkom potencijalu i mogućnostima razvoja seoskog turizma, dok će autor knjige o vodenicama, koje na ovakav način do sada nisu predstavljane u javnosti, potpisivati svoje autorsko delo.

“Poštenje i poverenje žive u vodenici”, naziv je zanimljive i vredne pažnje knjige Dragana Živanovića o Đedinoj vodenici u Zlatariću, koja će večeras biti predstavljena i u Lajkovcu. Naime, od 2007. godine Đedina vodenica ima neobičan vid trgovine. Tačnije mušterije koje dobijaju usluge iz Đedine vodenice, imaju kasu bez ključa i katanca i sve mogu obaviti sami, bez prisustva vodeničara.Posledica takve saradnje je knjiga utisaka, koja je za pet godina doživela dva izdanja i koja će večeras biti predstavljena u Lajkovcu.

Drugi ovonedeljni događaj u organizaciji Turističke organizacije opštine Lajkovac je u u petak 18. oktobra u 19 sati, takođe u Gradskoj kući. U petak, na svom putešestviju po zemlji i svetu, zahvaljujući Turističkoj organizaciji Lajkovca, “MONDO KULT” karavan stiže i u Lajkovac.

U cilju promocije turizma i zdrave ishrane kao važnog faktora u turističkoj ponudi , te kulturno umetničkih sadržaja kao programskih aktivnosti turistićke organižacije i međunarodne saradnje, Turistička organizacija opštine Lajkovac u petak 18. oktobra u 19 sati u sali opštine Lajkovac priređuje multimedijalno veče o zdravoj ishrani i mini koncert, sa predstavljaljanjem Međunarodne kulturno turističke manifestacije “MONDO KULT”. Posetioce ove multimedijalne večeri očekuju: promocija, prodaja knjiga i mini koncert. U programu učestvuju: nutricionista dr Predrag Nenadić i prof.Petar Gojković.

Related posts