ZAVRŠETAK PEŠAČKE STAZE U RUBRIBREZI

Aktuelne završne radove na izgradnji pešačko – biciklističke staze u Rubribrezi , obišao je predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković sa saradnicima i tom prilikom rekao:

“Od 2016.-te godine, od kada je formiran Savet za bezbednost saobraćaja, dakle unazad tri godine, fazno je rađena ova staza koja se finansira sredstvima koja dolaze od kazni od prekršaja u saobraćaju. Ukupno, za tri godine, urađeno je tri kilometra staze kroz naseljeno mesto Rubribreza. Ova staza će puno značiti pešacima i biciklistima na ovom potezu i sa ovih 400 metara mi zapravo finiširamo i zaokružujemo kompletnu stazu kroz Rubribrezu.Od pepeljevačke rampe staza će biti spojena sa trasom staze koja ide dalje prema Lajkovcu, a za naednu godinu je u planu nastavak izgradnje staze prema Nepričavi. Za nastavak staze prema Nepričavi biće potrebne saglasnosti i Železnice i Puteva Srbije, jer je tu i putni pojas uži, a biće neophodan i projekat. Ovde je staza postojala, ali bez zaštitne ograde, što je nesavesnim ponašanjem vozača doprinelo njenom bržem propadanju. Ovim smo bitno doprineli povećanju nivoa bezbednosti učesnika u saobraćaju, koja će biti podignuta na najviši mogući nivo od strane Puteva Srbije planiranom rekonstrukcijom puta od Slovca do pepeljevačkr rampe.”

Odbornik u lokalnom parlamentu i meštanin Rubribreze Zoran Vasiljević, vodno zadovoljan što se i ovi radovi u njegovoj mesnoj zajednici privode kraju kaže:

“Uskoro će građani imati u funkciji ceo potez staze kroz Rubribrezu, od nekadašnje kafane “Tanasko Rajić” do pepeljevačke rampe, gde katastarski i prestaje područje Rubribreza. Hteo bih i da pohvalim ove radnike, koji kvalitetno i odgovorno izvode radove, uključujući i postavljanje zaštitne ograde. Rade do savršenstva. Sve ovo je bilo preko potrebno meštanima Rubribreze, kao i svima koji kroz Rubribrezu prolaze. Ovo će ostati da traje iza nas u službi građana i narednim generacijama. Ja kao predstavnik ove mesne zajednice, zajedno sa timom koji vodi opštinu Lajkovac, mogu da kažem da smo izašli u susret građanima i ispunili smo sva obećanja koja smo dali u predizbornoj kampanji, tako da sa punim pravom i čista obraza možemo da stanemo pred građane i pred neke nove izbore.”

Related posts