U TOKU REŠAVANJE PROBLEMA OŠTEĆENIH ŠAHTI U GLAVNOJ ULICI U LAJKOVCU

U toku je rešavanje problema oštećenih i dotrajalih šahti u glavnoj ulici u Lajkovcu, koje su stvarale velike probleme vozačima na regionalnom putu kroz Lajkovac. Najveći broj oštećenih šahti na regionalnom putu Lajkovac – Valjevo nalazi se upravo na području lajkovačke opštine. Njihova sanacija otpočela je krajem ove i biće završena do kraja iduće sedmice.

Andrija Živković, predsednik opštine Lajkovac je sa zadovoljstvom potvrdio da će veliki problemi koje stvaraju oštećene šahte na ovom potezu konačno biti rešeni. Frekventnost saobraćaja i mehanizacija koja prolazi kroc centar Lajkovca svakako su ostavili traga, kaže predsednik Živković i dodaje, da staranje o ovim šahtama, kojih na ovom potezu ima oko sto, pripada lajkovačkom komunalnom preduzeću, ali da ono na žalost nema ljudstvo i da i pored dobre volje nisu u mogućnosti da to urade.

” Posle dugih pregovora, zamolili smo Puteve Srbije, koji su nam izašli u susret i u petak su počeli da rade šahte koje su oštećene ili dotrajale. Ukupno 8 šahti će biti zamenjeno. Zahvaljujemo se Putevima Srbije, jer to nije bila njihova dužnost, a mi ćemo naredne godine naći neki modus, da ne dođemo ponovo u ovakvu situaciju i da nam oštećene i otvorene šahte ne stoje mesecima. “Gradska čistoća”, iako ima tu volju, nema kapacitet i nema ljudstvo da to uradi. Ovaj posao biće završen do kraja iduće sedmice. U subotu je postavljena i signalizacija, a za vreme izvođenja radova saobraćaj će se na ovoj deonici odvijati naizmenično. Zamolio bih sve za strpljenje dok traju radovi, što nebi trebalo da padne teško, jer ni do sada nije bilo bolje sa propalim šahtama”, kaže predsednik Živković.

Meštani i vozači u tranzitu su prethodnih meseci na ovoj vrlo frekventnoj deonici imali velike muke sa oštećenim šahtama, a dobro je da će one biti sanirane pred zimski period, koji sam po sebi nosi otežane uslove u saobraćaju.

Related posts