PROMOCIJA VODENICA NA KOLUBARI I TOPLICI I PREDSTAVLJANJE KNJIGE “POŠTENJE I POVERENJE ŽIVE U VODENICI”

U utorak 15.okobara od 19 časova u velikoj sali Gradske kuće, Turistička organizacija opštine Lajkovac i Društvo vodeničara Srbije sa sedištem u Markovoj Crkvi, organizuje promociju vodenica na Kolubari i Toplici i predstavlja knjigu autora Dragana Živanovića , člana Društva vodeničara Srbije, “Poštenje i poverenje žive u vodenici”.

Direktor Turističje Turističke organizacije Lajkovca Milutin Ranković i predsednik Društva vodeničara Srbije Milan Pavlović, govoriće o vodenicama kao privrednom i turističkom potencijalu i mogućnostima razvoja seoskog turizma, dok će autor knjige o vodenicama, koje na ovakav način do sada nisu predstavljane u javnosti, potpisivati svoje autorsko delo.

“Poštenje i poverenje žive u vodenici”, naziv je zanimljive i vredne pažnje knjige Dragana Živanovića o Đedinoj vodenici, koja će biti predstavljena i u Lajkovcu.

Od 2007. godine Đedina vodenica ima neobičan vid trgovine. Tačnije mušterije koje dobijaju usluge iz Đedine vodenice, imaju kasu bez ključa i katanca i sve mogu obaviti sami, bez prisustva vodeničara.
Danas kada je sve pod kamerama, video nadzorima, on je svoj posao dao ljudima na izvolte. “Imam ogromno poverenje u građane, a oni to poverenje koje sam ja njima ukazao, vraćaju poštenjem,” kaže autor knjige i vodeničar.

„Iako živimo u jednom kriznom vremenu, gde su mnogi građani ostali i bez zaposlenja i bez novčanih primanja, pa su zbog svih tih dešavanja sebe malo i promenili, ipak većina srpskog naroda ostala je da čuva vekovima stečene vrednosti, a to je poštenje. Ja sam pružio priliku građanima da pokažu to svoje poštenje i oni su to iskoristili na najbolji mogući način. Posledica takve saradnje je knjiga utisaka, gde su mušterije upisivale svoja zapažanja. Ta knjiga se punila iz dana u dan, iz godine u godinu, da bi 2014. godine na predlog mojih prijatelja a posebno profesora, doktora ekonomije gospođe Ljubice Laušević, na čelu sa protom Gvozdenom Gajićem kao i članovima upravnog odbora, knjiga odštampana“, kaže Dragan Živanović i dodaje, da je to uradio zahvaljujući njegovim prijateljima i sponzorima. Posle pet godina, odštampana je druga knjiga utisaka. Po rečima vodeničara Dragana, 2014. godine kada je izašla prva knjiga utisaka, smatrao je da je priča ispričana, međutim ispostavilo se da je ova knjiga još bogatija.

Related posts