2.MIKANOVIM SATAZAMA PO POVLENU

U nedelju 27. oktobra lajkovačko PSD “Ćira” po drugi put organizuje već tradicionalnu planinarsku akciju pod nazivom “Mikanovim stazam po Povlenu”. Akcija je posvećena preminulom planinaru Milanu Jovanoviću – Mikanu Švabi, koje je bio jedan od osnivača društva.

Polazak učesnika akcije je u nedelju 27. oktobra sa platoa Železničke stanice Lajkovac u 7:30 časova.

“Plan akcije je sledeći: poseta manastiru Lelić, zadržavanje je oko 30 minuta. Dolazak je oko 10 časova na polaznu tačku. Staza nije zahtevna, dužina staze je oko 10 km. Dolazimo do crkve na Kneževom polju, gde je duža pauza i doručak. Odatle idemo ka Malom Povlenu. Povratak je istom stazom. Očekivano vreme povratka u Lajkovac oko 16-17 časova. Zbog organizacije prevoza, neophodne su blagovremene prijave kod Dragana 064/2630-019 i Vlade 063/253-054,” kažu organizatori akcije.

Prošle godine, na Mikanov rođendan 28. oktobra, planinari lajkovačkog PSD “Ćira” i društava iz Lazarevca i Valjeva, Mikanovi prijatelji i rođaci, izveli su uspon na Mali Povlen. Učestvovalo je 130 planinara razne starosne dobi i tada je rečeno da će to ubuduće biti tradicionalna akcija društva.

Prilikom prošlogodišnje akcije je prerano preminulom planinaru i osnivaču društva Milanu Jovanoviću otkrivena spomen ploča, koju su postavili planinari Ćire i porodica Milanova, po njegovoj poslednjoj želji, na Malom Povlenu.

Related posts