POSETA PREDSEDNIKA OPŠTINE I OTVARANJE BIBLIOTEKE U VRTIĆU

Četvrtog dana “Dečije nedelje” upriličena je poseta predsednika opštine Lajkovac Andrije Živkovića Predškolskoj ustanovi “Leptirić”. Predsednik je deci doneo prigodne poklone, družio se i razgovarao sa decom.

Tokom predsednikove posete, u “Leptiriću” je danas svečano otvorena biblioteka za decu. Predškolci Ana i Pavle su presekli svečanu vrpcu postavljenu na ulasku i na taj način otvorili biblioteku. Biblioteka se nalazi u pasareli koja spaja stari i novi deo vrtića, a formiranje bibliotečkog fonda pomogli su i roditelji, bake i deke, deca, kao i predsednik opštine prilikom današnje posete vrtiću.

Potom je u prelepom ambijentu vrtića održan koncert “Simfonija za dve violine i orkestar” za decu Pripremno predškolskog programa i nastup plesnog studia „RMP“ iz Lazarevca, u kome su učestvovale sve vaspitne grupe.

Današnji program „Dečije nedelje“ u vrtiću, koja se od 7. – 13. oktobra obeležava pod sloganom „Da pravo svako – dete uživa lako“ je samo deo bogatog i sadržajnog programa međunarodne manifestacije. Ovogodišnja Dečija nedelja je posebna i jubilarna, jer Konvencija Ujedinjenih Nacija o pravima deteta ove godine obeležava jubilej, 30 godina od potpisivanja ugovora u oblasti ljudskih prava koja se tiču svakog deteta.

Related posts