USPEH KOLUBARSKIH STOČARA NA NACIONALNOJ IZLOŽBI U KRUŠEVCU

U organizaciji Centralnog udruženja odgajivača simentalske rase Srbije (CUOGSR), pod pokroviteljstvom grada Kruševca i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivede, u Kruševcu je 5. oktobra održana 3. Nacionalna izložba goveda simentalske rase, na kojoj su kolubarski stočari imali izuzetno zapaženo učešće, a krava Lara vlasnika Milana Milaković iz Mratišića je Apsolutna nacionalna šampionka izložbe u Kruševcu.

Milan Milaković iz Mratišića, bio je i na Krstovdan prava zvezda 38. kolubarske izložbe simentalca u Lajkovcu, na kojoj je proglašen za apsolutnog šampiona izložbe na kojoj je predstavio najviše kvalitetnih grla u sve tri kategorije. Krava Ida , vlasnika Srednje poljoprivredne škole sa domom učenika iz Valjeva, koja je bila šampionka izložbe u Lajkovcu, na nacionalnoj izložbi u Kruševcu je sada šampionka u kategoriji krava.

Kako saznajemo od Nikole Radulovića, direktora Centra za poljoprivredu Lajkovac, nagrađena grla kolubarskih stočara na 3. Nacionalnoj izložbi krava i junica simentalske rase u Kruševcu su:

KRAVA LARA , vlasnika Milana Milaković iz Mratišića je Apsolutna šampionka 3. Nacionalne izložbe u Kruševcu ( Udruženje odgajivača goveda simentalske rase „Kolubara“ Lajkovac ;

KRAVA IDA , vlasnika Srednje poljoprivredne škole sa domom učenika iz Valjeva je Šampionka u kategoriji krava na 3. Nacionalnoj izložbi u Kruševcu (Udruženje odgajivača goveda simentalske rase“Kolubarski simentalac“ Valjevo ) ;

JUNICA RUŽA , vlasnika Milana Milaković iz Mratišića je 3. Pratilja u kategoriji junica na 3.Nacionalnoj izložbi u Kruševcu ( Udruženje odgajivača goveda simentalske rase „Kolubara” Lajkovac ) .

Na izložbi u Kruševcu bili su prisutni izlagači iz Lajkovca, Valjeva, Smederevske Palanke, Velike Plane, Leskovca, Trstenika, Ražnja, Bujanovca, Kragujevca i 4 udruženja iz Kruševca.

Takođe, prisustvovali su i gosti iz Nemačke i Austrije, predstavnici Svetskog i Evropskog udruženja, a 2021. godine u Srbiji će biti održan i kongres Evropskog udruženja odgajivača goveda simentalske rase.

Related posts