“LEPTIRIĆI” IDU NA DEČIJI KARNEVAL U PARAĆIN

PU “Leptirić” u subotu 21. septembra učestvuje na Dečijem karnevalu u Paraćinu u organizaciji tamošnje opštinske Turističke ogranizacije.

Lajkovački “Leptirić” predstavljaju deca iz Pripremno predškolskog programa, koju vode vaspitačice Dajana Tanić i Ivana Grujičić, sa tačkom izvedenoj na završnoj priredbi predškolaca.

Skup dečijih grupa je u podne, dok će karnevalska povorka krenuti gradom odmah po formiranju karnevalske kolone.

Turistička organizacija Paraćina i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i ove godine nastavljaju sasradnju u organizaciji Dečijeg karnevala kao deo proslave Dana opštine Paraćin sa željom da se najmlađi, ne samo iz Paraćina, već i celog regiona uključe u proslavu.

Karnevalu će prisustvovati tridesetak dečijih grupa tj oko šest stotina dece predškolskog i školskog uzrasta iz vrtića, osnovnih škola, škola plesa i škola sporta, koje će se predstaviti kraćim scenskim nastupom i prodefilovati karnevalskom maršutom. Nakon defilea i predstavljanja karnevalskih grupa predviđena je predstava za decu Balkanske pozorišne trupe ARA – “Pipi Duga Čarapa na ostrvu sa blagom”.

Tema karnevala je slobodna, mališane će zabavljati klovnovi i animatori, a za svu decu učesnike predviđeni su prigodni pokloni organizatora i sponzora. Budžet karnevala je impozantan i sadrži čak 600 poklona.

Related posts