ASFALTIRANA ULICA STEVANA SREMCA U SELU LAJKOVCU

Treća u nizu, koja je juče asfaltirana je ulica Stevana Sremca u Selu Lajkovcu. Početku asfaltiranja i ove ulice prisustvovalo je rukovodstvo opštine Lajkovac.

Prilikom početka asfaltiranja ulice Stevana Sremca zamenik predsednika Nenad Džajević je rekao:

“Ove dve ulice u Selu Lajkovcu, Dubravska i Stevana Sremca, mnogo će značiti ovim ljudima. Prilično je neuslovno bilo za život, za funkcionisanje saobraćaja, znamo da ovaj asfalt očekuju dugo i sigurno će biti zadovoljni. U našem mandatu imali smo par serija razgovora sa njima, zahteve od mesne zajednice i stanovnika da se ulica Stevana Sremca sredi i asfaltira.

U paketu „Puteva Srbije“ imamo tri dugačka regionalna puta: dva kroz Jabučje i Staru „ćirinu“ pruga, koju smo skoro završili i koja spaja više sela: od Donjeg Lajkovca, Bogovađe i Pepeljevca do Lajkovca. Pri kraju smo tih radova, „frezuje“ se Železnička ulica, koja je nastavak stare “ćirine” pruge, i sledi asfaltiranje.

U paketu je osam lokalnih puteva i ulica: završena je ulica Vojvode Putnika, plato pored nove pijace, Dubravska i Stevana Sremca u Selu Lajkovcu, krajem nedelje očekujemo završne radove na putu za Vujiće u Jabučju, a ostaju nam još put za Petroviće u Bajevcu i za Gajiće u Strmovu. Pored toga, izvući ćemo par krakova, jer su ljudi iz „Strabaga“ napravili uštede prilikom izgradnje ovih puteva tako da ćemo uraditi krak puta u zaseoku Popović u Stepanju i kod Jevtića u Donjem Lajkovcu. ”

Slobodan Jovanović, meštanin ulice Stevana Sremca, vidno zadovoljan konačnim dobijanjem asfalta izjavio je:

„Čekali smo ovo mnogo godina. Mnoge vlasti su se promenile, niko nije hteo da nas sasluša i uradi bilo šta. Zato bih se zahvalio Andriji Živkoviću, predsedniku opštine, Džajeviću, Žiki Bojičiću, što su omogućili meštanima ove ulice da normalno žive i funkcionišu. Deca su se obradovala, konačno su dobili ono što zaslužuju u 21. veku. U našoj ulici ima 19.- toro dece koja svaki dan ovuda idu u školu, a ima pedesetak meštana. Ovde je bila prašina ili blato, katastrofa, nisu deca mogla normalno da idu u školu. Eto, poslednjih 15-20 godina mnogi su se promenili, niko nije hteo da uradi, hvala još jednom što su nam izašli u susret!“

Related posts