FILIP MITROVIĆ OD DANAS U SLOVENAČKOJ AJDOVŠČINI

Lajkovački mladi i izuzetno talentovani košarkaš, 15.- to godišnji Filip Mitrović, od danas je u Sloveniji, u gradu Ajdovščina, gde će u tamošnjem istoimenom klubu KK Leone Ajdovščina igrati 1. Kadetsku ligu Slovenije. Već od sutra, Filip kreće u Sloveniji i u gimnaziju.

Filip Mitrović je prošle jeseni, kao igrač pionirske selekcije lajkovačkog Košarkaškog kluba Železnicar, zablistao na nastupu u Pragu za italijansku košarkasku akademiju ,,Next Step” na međunarodnom turniru.Bio je prvi igrač u istoriji lajkovačke košarke koji je dobio poziv za učešće na ovako prestižnom turniru.
Mladi sportista je košarku počeo da trenira u Lajkovačkom Železničaru, potom u klubu LA Basket Lazarevac, usledili su i brojni privatni treninzi u Lazarevcu i Beogradu, potom i učešće na prestižnom turniru u Češkoj, na poziv Italijana…

“Nekad su pričali da je talenat sve. Nije… Danas su to upornost, radne navike i malo košarkaškog šmeka. Momak koji je prve korake napravio u Želji iz Lajkovca, koji je osetio evropskog takmičenja i koji se nikad ne predaje. Za godinu dana je napredovao više nego neki za celu karijeru, ali on i dalje nije zadovoljan. Za njega ne postoje igrice, nema “blejanja” sa društvom, on svaki dan radi da postane ono što najviše želi… Košarkaš. Da parafraziram jednu srpsku izreku, ne uspevaju lepi, nego uporni!” – kaže ponosno košarkaški trener Novica Živanović.

Filip Mitrović je 2004. godište. Završio je O.Š. “Mile Dubljević” u Lajkovcu, a sada je gimnazijalac u Sloveniji. Košarkom se bavi tek četiri godine. Zanimljivo je, da je Filip prethodno vrlo kratko trenirao fudbal, jer je njegovoj tadašnjoj građi to više odgovaralo. Sledeći svoje instikte, sam je iznenada izrazio želju da trenira košarku, što je svima bilo iznenađujuće i ispostavilo se da je to bila dobra odluka. Sve vreme i u svemu, imao je punu podršku svoje porodice. Reć je inače o porodici Mitrović iz Nepričave sa troje dece, u kojoj roditelji nesebično pružaju podršku i prate želje i potrebe podjednako sva tri svoja sina.

Osim trenerskog uspeha u svetu Lajkovčanina Nemanje Jovanovića – Jogija, muška košarka u Lajkovcu nikada do sada nije imala igrača u inostranim klubovima.

Filipov uspeh je i satisfakcija za lokalnu samoupravu koja ima značajna izdvajanja iz opštinskog budžeta za sport i koja je uložila puno u opremanje sportske infrastrukture i stvaranje odličnih uslova za bavljenje sportom u lajkovačkoj opštini. A rezultati lajkovačkih sportista ne izostaju.

Sudeći po svemu, ovo su tek počeci Filipove blistave međunarodne košarkaške karijere.

Related posts