OTKUPOM OD MINISTARSTVA DO NOVIH KNJIGA

Standardnom značajnom metodom otkupa knjiga preko Ministarstva kulture i prateći potrebe i želje ovdašnjih čitačaca, Gradska biblioteka Lajkovac upravo je obogatila svoj knjižni fond. Pored sajamske kupovine knjiga, poklona i donacija, ovo je značajan vid nabavke novih knjiga za lajkovačku biblioteku, koja kontinuirano drži do toga da blagovremeno svojim čitaocima učini dostupnim sve aktuelne naslove.

“Otkupom knjiga koje donira Ministarstvo kulture, knjižni fond Gradske biblioteke Lajkovac uvećan je za 89 knjiga. Među knjigama koje su pristigle, nalaze se knjige popularnih pisaca srpske, ali i svetske književnosti. Takođe, bibliotekari izlaze u susret željama naših korisnika, pa ćemo kupovati i naslove koje budu tražili članovi naše biblioteke. Svi ljubitelji dobre knjige moći će nešto da pronađu za sebe i ne zaboravite da je čitanje uvek u modi,” rekao je za portal LAJKOVAC NA DLANU mr Daren Milivojević.

Inače, sredstva u ovu svrhu, koja odobrava lokalna samouprava, izdvajaju se redovno godišnjim Planom i programom biblioteke.

Related posts