NESTALA MARIJA (16) IZ RATKOVCA

Devojčica Marija Đenadić (16) nestala je u ponedeljak, 22. jula, a poslednji put je viđena tog dana oko 15 sati, na putu Slovac – Lajkovac. Na sebi je imala kratak šorts, roze majicu i torbicu. Potraga za Marijom traje već četvrti dan.

Iz Slovca, Mariju su tog dana povezli poznanici do autobuskog stajališta u Ćelijama, a Marija je tada rekla školskoj drugarici i njenom ocu koji ju je povezao, da navodno ide kod tetke u Beograd. Marija je ostala u Ćelijama da čeka autobus za Beograd, tako je rekla svojim saputnicima.

Zabrinuta porodica moli sve kojima se učini da su je videli, da o tome obaveste najbližu policijsku stanicu. Pomoć su potražili i od medija.

Prema kazivanju Marijine majke Mirjane (37), po svemu sudeći, devojčica je najverovatnije žrtva zloupotrebe na internetu i kontakata ostvarenih putem društvenih mreža. Imala je svojih pet fb naloga i čak 12 lažnih fb profila koji se dovode u vezu sa njom. Sa sobom nije ponela mobilni telefon.

Majka Mirjana kaže, da se tog dana najnormalnije čula sa decom (ima i sina koji je sedmi razred), pred polazak kući sa posla i da ništa nije ukazivalo na mogućnost Marijinog nestanka.

“Marija je najviše vremena provodila na internetu. Ne mogu sebi da oprostim, što smo prošle godine uveli internet. Volela je da bude sama, da sluša muziku, da bude na Fejsbuku…Nebrojeno puta sam je pitala da li ima neki problem, šta je muči, sve u pokušaju da joj pomognem….Nije se žalila i ništa posebno nije isticala…Iznenađujuće, ispoljavala je vidno interesovanje za znatno starije muškarce, što je neobjašnjivo. Prošle godine u novembru, ispisali smo je iz prvog razreda srednje škole u Lajkovcu, jer je često odlazila u Čačak, zbog druženja sa prijateljem od 40 godina, koga je najverovatnije upoznala preko Fejsbuka.

Svoj mobilni telefon u poslednje vreme nije imala, uskratili smo joj, ali je sa bratovljevog telefona često ulazila na Fejsbuk. Muž i ja smo pokušavali sa uradimo sve, kako bi je od svega sačuvali…Van sebe smo i molimo sve koji dođu do bilo kakve informacije, da nam pomognu,” kaže neutešna majka.

Na Fejsbuku postoji i lažni profil sa Marijom slikom, pod imenom Tijana Tokić. Ispostavilo se da je reč zapravo o muškarcu od 70 godina. Roditelji i bliže okruženje su uvereni da je Marija najverovatnije žrtva pedofila sa interneta.

Komšije koje pomažu da se devojčica nađe kažu, da je Marija prošle godine doživela neprijatnost, kada je otišla da se vidi sa dečkom koga je upoznala preko društvenih mreža.Oni navode, da je Marija ušla je u njegova kola kojima su se vozili neko vreme, a onda ju je on izbacio i ostavio pored puta…

Policija vodi opsežnu istragu o Marijinom nestanku.

I pored istrage, roditelji napominju, da je dragocena svaka informacija o Mariji, a od Marije očekuju da se što pre javi i vrati kući. Roditelji se nadaju i da će Marija, ma gde se nalazila, potražiti pomoć kako bi se vratila kući.

“Imam još jedno dete, ali bez Marije ne smem ni da pomislim da bih mogla da nastavim život!”, kaže majka, očajna zbog Marijinog nestanka.

Related posts