USPEŠAN UPISNI ROK I USPEŠNA GODINA

Danas je završen prvi upisni rok za buduće srednjoškolce. U SŠ “17. septembar” u Lajkovcu, od raspoloživih 120 mesta na četiri obrazovna profila, preostalo je svega 5 slobodnih mesta u odeljenju ekonomski tehnilčar, koja će sasvim izvesno biti popunjena kroz koji dan u drugom upisnom roku.

Kosana Grčić, direktorka škole, kojoj se upravo ovih dana navršava prva godina mandata, za portal LAJKOVAC NA DLANU kaže da je zadovoljna i upisnim rokom i svim onim što je obeležilo ovu godinu:

“Kao škola možemo biti zadovoljni upisom. Mi smo od strane Školske uprave Valjevo i po listi opredeljenja učenika i njihovih želja dobili 115 učenika, koje smo upisali na četiti obrazovna profila: tehničar mehatronike 30 učenika, bravar-zavarivač 30 učenika na trogodišnje školovanje, ekonomski tehničar 25 učenika i odeljenje elektrotehničar računara 30 učenika.

Preostalih 5 mesta u odeljenju ekonomski tehničar očekujemo da će biti popunjeno već 11. jula u drugom upisnom roku, čime ćemo kompletirati svih 120 mesta.

Naime, naša škola je poznata po dobrim usliovima rada, po kvalitetnom stručnom kadru, a takođe moramo istaći i da je jedna od prednosti naše škole svakako finansiranje prevoza učenika.

Da nije naših partnera u saradnji, to moramo da istaknemo, mi ne bismo imali ovakve rezultate. Pre svega, da nemamo ovakve saradnike kao što je lokalna samouprava, koja finansira naše važne projekte. Ove godine, lokalna samouprava nam je odobrila tri važna projekta: projekat opremanja kabineta mehatronike vredan tri miliona dinara, prevoz učenika koji je na godišnjem nivou oko 15 miliona dinara i finansiranje kupovine školskog vozila u vrednosti od 1,5 milion dinara.

Kao direktor sam takođe zadovoljna i saradnjom sa ostalim partnerima u našoj lokalnoj samoupravi, kao i institucijama koje sa nama sarađuju i daju nam podršku, kao što su biblioteka, Kulturni centar, Dom zdravlja, OŠ “Dimitrije Tucović” u Jabučju, OŠ “Mile Dubljević” u Lajkovcu sa svim izdvojenim odeljenjima, komunalno preduzeće, kao i naša preduzeća koja prihvataju naše učenike na obavljanje prakse i mi smo im na tome kao partnerima zahvalni.

Saradnju imamo i sa fizičkim licima, kao i sa roditeljima, ali jednu bitnu i važnu koju smo imali ove godine jeste i saradnja sa donatorima. Imali smo jednu dragocenu donaciju od naših sugrađana Miloša i Dragana Pavlovića, koji žive i rade u Čikagu. Ovom donacijom smo opremili deo kabineta za praksu učenika, nabavili smo jedan aparat za zavarivanje sa integrisanim plazma zavarivačem, a ovih dana očekujemo i još jednu donaciju iste vrednosti od iste porodice. Time smo doprineli da sve to svoje stečeno teorijsko znanje prenesu kroz praktičnu nastavu, upravo kroz upotrebu novih aparata, što potvrđuje da idemo u korak sa novinama i novim tehnologijama.

Taj iskorak u novo smo napravili i upisujući ove godine i odeljenje bravar-zavarivač kao dualno obrazovanje. Mi smo jedna od retkih škola koja je dobila kompletno odeljenje od svih 30 učenika, koje će praktičnu nastavu obavljati u Kolubari – Metal i mi smo im na tome zahvalni.

Time će naši učenici sticati praktična znanja tu u okruženju i nadam se da će tu kasnije dobiti i zaposlenje i ostati u svom mestu.

Ponosni smo i na to, što smo od Kancelarije za javna ulaganja dobili značajna sredstva za kompletnu rekonstrukciju škole, posle 40 godina!

Naime, naša škola će 17. septembra obeležiti jubilej 40 godina postojanja i nadamo se da će rekonstrukcija tada i započeti i da ćemo već sledeće godine biti u novom ambijentu škole i u boljim uslovima i za učenike i za zaposlene u školi.”

Related posts