STEFANA PAKIĆ, PRVA LAJKOVČANKA NA EVROPSKOM PRVENSTVU

U četvrtak 11. jula, Stefana Pakić iz Lajkovca putuje za Italiju, gde se od 13.-21. jula u Trstu održava Evropsko prvenstvo, na kojem pionirska odbojkaška reprezentacija Srbije prvi put učestvuje.

Stefana je jedna od retkih, ako ne i jedini lajkovački sportista olimpijskog sporta, koji odlazi na jedan takmičarski Evropski šampionat.

Izrazito talentovana i perspektivna odbojkašica Stefana Pakić ima 15 godina i upravo je upisala gimnaziju. Igra odbojku u OK TENT Obrenovac.

Kao kapiten pionirske ekipe OK TENT ponela je u maju pehar državnog šampiona 2019. godine, sa kadetskom ekipom OK TENT u junu je osvojila srebrnu medalju na državnom prvenstvu.

Kao najmlađi igrač prvog tima OK TENT, debitovala sa 14 godina u Super ligi Srbije. Sa pionirskom reprezentacijom Srbije u aprilu ove godine osvojila je kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo.

Od 2.-6.jula u Vrnjačko banji, sa pionirskom reprezentacijom osvojila je srebrnu medalju na Balkanskom prvenstvu, izabrana u idealan tim Balkana i dobila nagradu za najboljeg primača Balkana.

Sada putuje u Italiju na Evropsko prvenstvo, na kojem pionirska reprezentacija Srbije premijerno učestvuje.

Related posts