“LEPTIRIĆI” IDU NA VRNJAČKI KARNEVAL

Mališani lajkovačke Predškolske ustanove “Leptirić” učestvovaće i na ovogodIšnjem 15. po redu Međunarodnom Vrnjačkom karnevalu u organizaciji Turističke organizacije opštine Vrnjačka Banja, koji se održava od 7. do 14. jula u Vrnjačkoj Banji.


Učesnike i posetioce karnevala očekuje u tom periodu bogat program: karnevalska povorka, razne kulturne, zabavne i sportske manifestacije i naravno dobar provod.

Dečja povorka će se održati 10. jula u 19 časova, dok je Međunarodna povorka zakazana za 13. jul, sa početkom u 20 časova.


Lajkovački vrtić će na Vrnjačkom karnevalu predstaviti deca iz Jabučja, sa vaspitačicama Natašom Marinković i Gordanom Brdarić.

Deca će boraviti u PU “Naša radost” u Vrnjačkoj banji, gde će i prenoćiti. Učestvovaće, naravno, i u dečjoj karnevalskoj povorci. Predstaviće se tačkom “Mocartov čarobni život”, sa efektnim kostimima. Sa ovom tačkom mališani iz Jabučja nastupili su na Ubskom festivalu i dobili nagradu za najbolji kostim, a na Dedaru, Festivalu dramskog stvaralaštva za decu u Smederevu dobili su nagradu za najbolji scenski nastup. “Mocartov čarobni život”, na zavrsnoj priredbi u Lajkovcu pobrao je sve aplauza publike.

Vrnjački Karneval je jedna od najvećih turističkih manifestacija u Srbiji. Tokom karnevalske nedelje u julu mesecu Vrnjačka Banja postaje scena na kojoj se održava veliki broj maskenbala, festivala, koncerata, žurki, predstava, sportskih dešavanja… Prvi “Međunarodni Vrnjacki karneval” održan je 2005. Od tada, ga posećuje preko 300 000 ljudi svake godine. Centralno dešavanje Vrnjackog Karnevala, je velika MEÐUNARODNA KARNEVALSKA POVORKA, u kojoj svake godine učestvuje preko 50 karnevalskih grupa iz zemlje i inostranstva. Vec od 2006. godine Vrnjacki Karneval postaje član Federacije evropskih karnevalskih gradova (FECC). U maju, 2011. godine Vrnjačka Banja je imala tu čast da bude domaćin svim karnevalskim gradovima Evrope na 31. kongresu FECC-a.

Related posts