ZAVRŠAVA SE I ASFALT KROZ ŠERINKU

Završnim slojem asfalta na deonici državnog puta kroz Šerinku u dužini od jednog kolometra, na Vidovdan se završavaju radovi na deonici kroz Jabučje u dužini od 9 kilimetara, vredni oko 60 miliona dinara koji se finansiraju sredstvima koje je opština Lajkovac dobila od Puteva Srbije, iz već poznatog “paketa” u iznosu od 370 miliona dinara. Ova deonica prolazi kroz centar Jabučja i spaja jezero Paljuvi i naseljeno mesto Lajkovac.

Završnim radovima na asfaltiranju državnog puta kroz Šerinku u Jabučju prisustvovao je predsednik opštine Andrija Živković sa saradnicima.

Predsednik Živković je ovom prilikom podsetio: “Upravo na ovoj deonici kroz Šerinku bio je i najteži i najzahtevniji deo na državnom putu kroz Jabučje. Šahte su bile potpuno propale, a zbog podzemnih voda urađen je tampon od jednog metra koji je nasut kamenom, potom je urađen jedan sloj asfalta i sada se radi završni sloj asfalta kroz Šerinku do Milanovića rampe, koji će biti završen do petka.”

Između ostalog, naglasio je predsednik Živković, uporedo sa ovim, aktuelni su i brojni drugi radovi na revitalizaciji putne mreže na području lajkovačke opštine, kako na državnim, tako i na lokalnim putevima.
Upravo danas, krenuli su radovi u centru Jabučja, u Starom selu, a u pitanju je put za Vujiće u dužini 1,3 kilometra, na kome su radovi vredni 15 miliona dinara.

Najavljeno je danas u Jabučju, da će se potom krenuti u rekonstrukciju puteva u samom Lajkovcu i dalje prema već poznatom planu i na gradskom i na seoskom području. Radovi na putnoj mreži na području lajkovačke opštine izvode se sredstvima Puteva Srbije i sredstvima lokalnog budžeta.

“Siguran sam, da će sve to građani opštine Lajkovac prepoznati i videti. Neće postojati mesna zajednica u opštini Lajkovac, koja neće dobiti deonicu asfalta do kraja godine. Nadam se uspešnoj, zapravo najuspešnijoj no ikad, sezoni po ovom pitanju u našoj optini”, rekao je predsednik Andrija Živković.

Član opštinskog veća Milutin Nišavić je danas prilikom početka radova na završnom sloju asfalta kroz Šerinku rekao:
“Uvek je zadovoljstvo kada se radi put, naročito u selima, jer je bitno da ljudi koji ovde žive imaju bolje uslove za život.
Ne treba zaboraviti da je Jabučje jedno od najvećih sela u Srbiji, kako po broju stanovnika, tako i površinski, i itekako zaslužuje da ima ovakve puteve.

Ako uzmemo u obzir da je, za vreme ove vlasti, Jabučje dobilo novu školu, apoteku, da je ustaljen rad seoske ambulante, da se izvode i radovi na putnoj infrastrukturi, kao i na izgradnji sistema za vodosnabdevanje, onda je jasno koja je poruka koju šalje lokalna vlast i Srpska napredna stranka; jer ako mislimo dobro Srbiji, onda moramo misliti dobro i selima.”

Related posts