NA VIDOVDAN SEDNICA SKUPŠTINE

Predsednica Skupštine opštine Lajkovac dr Jovanka Gomilanović zakazala je redovnu junsku sednicu Skupštine na Vidovdan, za petak 28. juni od 9 časova.

Osim što se održava na Vidovdan, ovo je trideseta jubilarna sednica lokalnog parlamenta u ovom sazivu, a osobena je i po tome što će na njoj opštinski budžet pretrpeti prvi rebalans i što u zakonskom roku do kraja juna odbornici moraju neminovno usvojiti Odluku o završnom računu budžeta opštine Lajkovac za prošlu godinu.

Shodno prvom rebalansu budžeta, bitne izmene će na predstojećoj sednici pretrpeti i Plan javnih investicija, a na dnevnom redu je i niz drugih pratećih odluka.

Dnevni red tridesetr sednica SO – e Lajkovac sadrži 17 tačaka, a među njima su i Cenocnik komunalnih usluga JP “Gradska čistoća”, Odluka o utvrđivanju minimalnog iznosa izdvajanja za tekuće održavanje zgrada, za investiciono održavanje zajedničkih delova zgrada i minimalnog iznosa naknade za rad prinudno postavljenog profesionalnog upravnika, predlog Pravilnika o kategorizaciji sportskih organizacija na teritoriji opštine Lajkovac, kao i Pravilnika o odobravanju i finansiranju programa kojima se ostvaruje opšti interes u oblasti sporta na teritoriji opštine Lajkovac.

Na dnevnom redu sednice je i predlog Rešenja o imenovanju predsednika i članova Opštinske izborne komisije.

Related posts