DRUŽENJE SA DEČIJIM PISCEM DEJANOM ALEKSIĆEM

Povodom 1. juna, Međunarodnog dana deteta, Gradska biblioteka Lajkovac u saradnji sa O.Š. “Mile Dubljević”, organizuje u Gradskoj kući, u sredu 5. juna u podne, druženje sa dečijim piscem Dejanom Aleksićem.

Dejan Aleksić (rođen 1. maja 1972) je srpski književnik. Na književnu scenu stupa sredinom devedesetih, sa prvim objavljenim delom u 22. godini. Pobeđuje na Festivalu poezije mladih u Vrbasu 1995. godine. Smatra se jednim od najznačajnijih književnih stvaralaca mlađe generacije. Njegove pesme su uvrštene u brojne zbornike i antologije, a prevođen je na engleski, nemački, norveški, bugarski, grčki, makedonski, mađarski, slovački, slovenački i rusinski jezik.

Živi u Kraljevu i radi kao urednik za poeziju u književnom časopisu Povelja.

Dejan Aleksić je posebno afirmisan kao književnik za decu i smatra se naslednikom Duška Radovića, Dragana Lukića, Dragana Đorđevića i Ljubivoja Ršumovića. Dobitnik je Nagrade Zmajevih dečjih igara 2008. za izuzetan stvaralački doprinos književnom izrazu za decu. Autor je nekoliko pozorišnih tekstova za decu i zastupljen je u čitankama za osnovnu školu.

Related posts