“LEPTIRIĆI” NAGRAĐENI NA MEĐUNARODNOJ SMOTRI “ČITALIĆI 2019”

Ovog vikenda, na Smotri u Mačkatu izabrani su apsolutni pobednici i najuspešniji učesnici Međunarodne smotre čitalaštva “Čitalići 2019”, a “Leptirići su nagrađeni u kategoriji “Kreativci” (republički nivo) za, kako je formulisano u obrazloženju nagrade, “vešto uplitanje čarobnih svetova, umetničke mašte, književne reči i čitalačke radosti.Nagrađeni su grpupni radovi dece vaspitača Milice Marković i Jasmine Petrović , kao i u kategoriji “Glasnici” štand “Čitalići Lepririci”. Slogan lajkovačkih mališana bio je: “Da do neba mogu stići, znaju samo čitalići!”

Osnovna skola “Milivoje Borović”u Mačkatu bila je domaćin završne smotre ovogodišnjeg projekta “Čitalići”, koja je okupula oko 100 škola i vrtića iz cele Srbije.Na školskom terenu bilo je postavljeno 30 maštovitih štandova, na kojima su posetioci mogli da uživaju u predstavljanju književnih junaka.Domaćin pesnik ovogodišnje smotre bio je čuveni pesnik za decu Ljubivoje Ršumovic.

“Čitalići” su u osmoj godini postojanja okupili oko 7 000 dece.U kategoriji “Kreativci” u kojoj su učestvovala i deca iz PU “Leptirić”, učestvovalo je 500 dnevnika, a “Čtalici”su “Leptiriće”nagradili u kategoriji “Kreativci”.

Naime, Konkurs za Medjunarodnu smotru čitalaštva “Čitalići 2019”, završen je još 2. aprila, a 13.aprila komisije u kategoriji “Kreativci”, donele su odluku da medju 480 pristalih radova, pohvali sedam grupnih radova predškolaca, medju kojima su radovi dece iz lahjkovačke PU “Leptirić”, vaspitača Milice Marković i Jasmine Petrović.

Kreativcivce, finaliste 2019, među kojima su “Leptirići”, kao najuspešnije učesnike Medjunarodne smotre čitalaštva odabralo je i pohvalio : Ministarstvo prosvete,nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, OŠ “Milivoje Borović” Mačkat, UG “Čitalići”Aleksinac i Društvo školskih bibliotekara Srbije. Potom su svi pohvaljeni radovi predstavljeni na Smotri ovog vikenda u Mačkatu i tom prilikom izabrani su i apsolutni pobednici.

Related posts