“LEPTIRIĆ” USPEŠNO OKUPIO PREDŠKOLCE REGIONA

Lajkovačka Predškolska ustanova “Leptirić” bila je očekivano na visini zadatka u ulozi uspešnog i dostojnog domaćina šestog po redu međunarodnog Festivala muzičko – scenskog stvaralaštva dece predškolskog uzrasta, koji je u Lajkovcu okupio preko 15 predškolskih ustanova regiona, uključujući i domaćina. “Leptirić” ima bogato festivalsko iskustvo i ovo je bila prilika da predškolskim ustanovama uzvrati gostoprimstvo u ulozi domaćina festivala.

Uz konstataciju da se nakon nekoliko godina pauze festival na velika vrata vratio u Lajkovac, u ime domaćina, učesnike i publiku festivala su prigodnim rečima pozdravili direktorka “Leptirića” Mila Mitrović Lončar i predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković.

Program Festivala realizovan u sali bioskopa Kulturnog centra “Hadži Ruvim” bio je vrlo raznovrstan i maštovit, prikazane su brojne plesne igre, muzičko – scenska dela, balet, tačke solo i horskog pevanje, folklorne igre, tako da je publika u prepunoj sali bila potpuno animirana.

Iz lajkovačk PU “Leptirić” nastupilo je oko 250 – toro dece. Festival je svojim nastupom otvorila predškolska grupa “Leptirića” vaspitačica Mire Jović i Mire Todorović, a Festival je zatvoren takođe nastupom domaćina, grupe vaspitačica Dajane Tanić i Ivane Grujičić.

Među učesnicima Festivala u Lajkovcu bile su brojne predškolske ustanove iz Vlasotinaca, Odžaka, Zvornika, Vrnjačke Banje, Malog Zvornika, Valjeva, Uba, Koceljeve, Lazarevca, Osečine, Mionice…. Za sve njih, i brojne goste, u “Leptiriću” je upriličen vrhunski organizovan svečani prijem i okupljanje svih učesnika pred početak programa festivala. Deca iz vrtića iz Odžaka, Vlasotinaca i Vrnjačke banje ostala su u Lajkovcu dva dana, a prespavali su “Leptiriću”.

Festival se nije održavao u Lajkovcu nekoliko godina unazad, zbog nedostatka smeštajnih kapaciteta za goste, kao i radova na izgradnji novog objekta. Lajkovac se u međuvremenu dobro pripremio za ponovnu ulogu domaćina, uključujući i renoviranu salu Kulturnog centra u kojoj je program Festivala realizovan.

Bio je to svojevrstan karavan pozitivne energije i jedan od najlepših dogđaja koji je u sali Kulturnog centra okupio brojne goste, roditelje, predstavnike Ministarstva prosvete, predstavnike lokalne samouprave i brojne prijatelje i saradnike “Leptirića”.

Related posts