NOVI KILOMETRI ASFALTA U JABUČJU

Uz brojne radove u lajkovačkoj opštini na poboljšanju putne infrastrukture, koji se finansiraju iz lokalnog budžeta, otpočeli su i radovi koje finansira Republika Srbija i Putevi Srbije. Zapravo, nekoliko važnih putnih pravaca finansira se na ovom području iz budžeta Republike Srbije.

Poslednjih nekoliko decenija opština Lajkovac nije imala pomoć države na planu putne infrastrukture i opštinsko rukovodstvo izražava veliku zahvalnost, posebno Putevima Srbije i direktoru Zoranu Drobnjaku. Za obnovu i rekonstrukciju državnih i lokalnih puteva na području lajkovačke opštine odvojeno je ove godine oko 370 miliona dinara.

Prvi radovi krenuli na lokalnom putu kroz centar Jabučja, koji se završava kod jezera Paljuvi, koji povezuju Lajkovac sa susednom opštinom Ub. Ovo je jedan od vitalnih puteva u dužini od 9 kilometara, od raskrsnice u Višu do Milanovića rampe. Ukupna vrednost radova, koje finansira Republika Srbija, je oko 40 miliona dinara. Izvođač radova je firma STRABAG, a očekuje se da radovi budu završeni u narednih mesec dana.

Andrija Živković, predsednik opštine Lajkovac, prilikom posete sa svojim saradnicima upravo započetim radovima na ovoj važnoj i frekventnoj deonici je rekao:

“Radovi su krenuli pre par dana. Ukupna deonica biće presvučena asfaltom, deo ove deonice biće saniran, a negde oko 4,5 kilometra biće novog asfalta, a poseban akcenat biće stavljen na deonicu od centra Jabučja do Milanovića rampe u dužini od tri kilometra. Na ostatku deonice, novi asfalt biće stavljen tamo gde je stari propao, a to je od centra Jabučja do Viša.
Nakon ove, krenuće i druga deonica koja je takođe vezana za Jabučje, poznata kao “obrenovačka pruga” , od Milanovića rampe do Skobalja u dužini od 10 kilometara. Vrednost ovih radova je 100 miliona dinara.

Jabučje će ove sezone dobiti značajno poboljšanje putne infrastrukture, oličene u brojnim kilometrima asfalta. Uporedo sa tim, mi iduće sedmice krećemo da radimo i kružni put za Tomiće u dužini od 900 metara, koji finansiramo sopstvenim sredstvima, sledi asfaltiranje puta za Negiće u Starom Selu u dužini od 1,2 kilometra i asfaltiranje jedne mini obilaznice oko škole u dužini od 200 metara kojom će biti napravljen spoj sa ovom deonicom.

Svim ovim radovima, meštani Jabučja dobiće na kvalitetu uslova za život.

Deonica od centra Jabučja do Lajkovca, koja je u jako lošem stanju, biće takođe potpuno sanirana.

Nadam se daljoj dobroj saradnji sa Putevima Srbije i novim putevima za opštinu Lajkovac.”

Milan Bugarčić, predsednik Saveta mesne zajednice Jabučje, zahvalio se rukovodstvu opštine Lajkovac, Putevima Srbije i direktoru Drobnjaku na ovom bitnom pomaku i investiranju u poboljšanje putne infrastrukture na ovom području i dodao:

” Šta reći, sve pohvale. Dugo vremena nije rađeno ovako kao što se sada radi. Ovo je najfrekventniji put u Jabučju, kojim saobraćaju i autobusi i teretna vozila.Njime će saobraćati i radničke linije. Veoma su nam bitna oba putna pravca, i ovaj i trasa stare obrenovačke pruge. Predugo se nije ulagalo. Ovaj put je urađen pre tri decenije i od tada je samo krpljen povremeno. Drago mi je što se radi ovim tempom i intenzitetom i posebno što se radi po prioritetima. Posle ovoga, koliko sam upoznat, sledi prelazak i na neke lokalne puteve. Sve je to od velikog značaja za selo.”

Related posts