DANAS MEĐUNARODI DEČJI FESTIVAL U LAJKOVCU

Lajkovačka Predškolska ustanova “Leptirić” danas je domaćin šestog po redu međunarodnog Festivala muzičko – scenskog stvaralaštva dece predškolskog uzrasta, koji je okupio 15 predškolskih ustanova regiona, uključujući i domaćina.

Program Festivala je u sali bioskopa Kulturnog centra “Hadži Ruvim” u Lajkovcu, od 16.30 časova. Biće prikazane brojne plesne igre, muzičko – scenska dela, balet, solo i horsko pevanje, folklorne igre…

Na Festivalu učestvuje 15 predskolskih ustanova, ukljucujuci i lajkovačku PU “Leptirić”, iz koje će nastupiti oko 250 – toro dece. Festival će otvoriti predškolska grupa “Leptirića” vaspitačica Mire Jović i Mire Todorović, a zatvoriti svojom tačkom takođe domaćini i to grupa vaspitačica Dajane Tanić i Ivane Grujičić.

Deca iz vrtića iz Odžaka, Vlasotinaca i Vrnjačke banje ostaju u Lajkovcu dva dana, a spavaće u “Leptiriću”.

Nakon što se Festival nije održavao u Lajkovcu nekoliko godina unazad, zbog nedostatka smeštajnih kapaciteta za goste, kao i radova na izgradnji novog objekta, Lajkovac se u međuvremenu dobro pripremio za ponovnu ulogu domaćina, uključujući i renoviranu salu Kulturnog centra u kojoj će program Festivala biti realizovan.

Related posts