SLAVA BRATSTVA CRKVE LAJKOVAČKE

Pravoslavna narodna hrišćanska zajednica ,, Sveti prorok Jeremija“ pri Hramu Svetog velikomučenika Dimitrija u Lajkovcu, uz učešće velikog broja vernika i uz prisustvo velikog broja gostiju, proslavila je slavu svoga bratstva Svetog Proroka Jeremiju.

U navečerje praznika služeno je večernje bogosluženje sa petohlebnicom. Načalstvovali su parosi lajkovačke crkve.
Vladika valjevski Milutin, poslao je ovim povodom u Lajkovac svog izaslanika arhijerejskog namesnika tamnavskiog, protojereja Stanišu Đokića, koji je i načalstvovao Svetom Liturgijom uz sasluženje brojnih sveštenika.

U prazničnoj besedi, izaslanik episkopa valjevskog istakao je značaj ličnosti proroka Jeremije, govoreći o njegovom načinu života kao primeru koji su sledili kasnije mnogi Sveti oci i podvižnici.

U nastavku bogosluženja osvećeno je žito i prerezan slavski kolač. Potom je usledila trpeza ljubavi koju su pripremili PNHZ – a pri crkvi lajkovačkoj.

Duhovnik PNHZ u Lajkovcu – protojerej stavrofor Tomislav Cvetinović zahvalio se svima koji su uveličali ovaj dan, posebno članovima PNHZ i priložnicima na trudu i prilozima, kako bi Krsna slava ove zajednice bila što svečanije proslavljena i pozvao sve prisutne da uzmu učešće u trpezi ljubavi u sali crkveno parohijskog doma.

Učenici lajkovačke SŠ “17. septembar”, pripremili su prigodan kulturno – umetnički program, koji su izveli u trpezariji parohijskog doma.

Related posts