NOVA PRIZNANJA ZA RAZIGRANO PERO

Niz značajnih priznanja za Literarnu sekciju „Razigrano pero” OŠ „Mile Dubljević” iz Lajkovca kojom rukovodi mr Lidija Marić Jovanović uspešno je nastavljen i ove školske godine.

Nakon pobede na Republičkom takmičenju literarnih sekcija Srbije koji organizuju Društvo za srpski jezik i književnost Srbije, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Zadužbina Desanke Maksimović članovi literarne sekcije učestvovali su na nekoliko međunarodnih i republičkih literarnih konkursa i pesničkih festivala za mlade i na svakom od njih ostvarili su značajne rezultate i bili nagrađeni grupnim i pojedinačnim nagradama.

Ove nedelje pristigli su rezultati sa još dva pesnička festivala na kojima su učestvovali članovi literarne sekcije:
Mladen Đuričić, učenik šestog razreda pohvaljen je na ΙX međunarodnom festivalu poezije mladih pesnika „Mašta i snovi” i njegova pesma će biti objavljena u zborniku festivala. Ovo je drugo priznanje za ovog darovitog učenika ove školske godine nakon osvojene nagrade za najemotivniju ljubavnu pesmu na XVIII međunarodnom literarnom konkursu ljubavne poezije „Pjesme nad pjesmama” u Mrkonjić Gradu.

Milica Marković, učenica šestog razreda, osvojila je treću nagradu za pesmu „Moja inspiracija” na VΙ republičkom literarnom konkursu Društvo učitelja Topola. Na istom konkursu specijalnom diplomom nagrađena je i učenica Tamara Ranković za pesmu„Moja mama – moja inspiracija”.

Related posts