POBEDOM IZBORILE PETU ODLUČUJUĆU UTAKMICU

O tituli prvaka Srbije za odbojkašice odlučiće majstorica 2. maja u Staroj Pazovi!

Odbojkašice Železničara pobedile su večeras Jedinstvo iz Stare Pazove sa 3:1 po setovima (25:23, 28:26, 17:25, 25:22) u četvrtom meču finalne serije. Lajkovčanke su izjednačile na 2:2 u seriji, pa će odučujuća peta utakmica odlučiti šampiona države.

Peti meč su priželjkivali u Lajkovcu svi i verovali su u ekipu Železničara da će u tome uspeti. U sjajnoj atmosferi u hali sportova u Lajkovcu, domaće odbojkašice su nošene velikom podrškom sa tribina stigle do izjednačenja. Bezrezervna podrška sa tribina značajno je pomogla ekipi Železničara da stigne do trijumfa i obezbedi peti meč, posle kojeg će postati poznat šampion Srbije.

Predsednik kluba Živorad Lazarević nije krio zadovoljstvo posle meča. „Puna hala, igramo dalje… Nigde u Srbiji nema ovakve publike i navijanja, dobre organizacije mečeva. Mislim da imamo više šanse za titulu jer smo dobili dve utakmice zaredom, a tamo igramo bolje nego ovde, mada se u odbojci nikad ne zna.“

Šef stručnog štaba Mirjana Musulin ističe da je meč bio izuzetno težak: „Dobro smo otvorili i odjednom kao da smo „isključili neki prekidač“ i ušli smo u nervozu i paniku. Sva sreća da smo u bitnim trenucima uspeli da se smirimo i odigramo disciplinovano što nam je donelo prevagu na kraju setova. Prekosutra igramo petu utakmicu i to je jedna, jedina koja odlučuje o prvaku. Nadam se da ćemo to biti mi, iako to obe ekipe zaista zaslužuju.“

Kapiten Železničara Ivana Lazarević kaže da je ovo bila jedna od najtežih utakmica ove sezone, koju su dobili zahvaljujući mentalnoj snazi i publici, a za četvrti set ističe da je možda najteži u njenoj karijeri.

Utakmicu u Lajkovcu pratilo je rukovodstvo Odbojkaškog saveza Srbije predvođeno predsednikom Zoranom Gajićem.

Odlučujući peti susret će se igrati 2. maja u Staroj Pazovi, najverovatnije uz prenos na RTS 2.

Related posts