LAJKOVAC DOMAĆIN OLIMPIJADE PENZIONERA

Opštinsko udruženje penzionera, u saradnji sa preostala dva ovdašnja udruženja ( penzionera železnice i REIK – ovih penzionera) bilo je danas domaćin Olimpijade penzionera.

Olimpijada penzionera održana je u lajkovačkom hotelu, a finalni pobednik je domaćin Opštinsko udruženje penzionera Lajkovac, koji su jedinstveno nastupili na takmičenju i pobednički osvojili pehar.

Penzioneri sva tri udruženja iz Lajkovca i 25 penzionera Valjeva takmičili su se u više disciplina poput pikada, šuta na golu, plesa, slaganja kockica…

Nakon takmičarskog dela, penzioneri su ostali na okupu u višesatnom druženju.

Branko Perić, predsednik Opštinskog udruženje penzionera zadovoljan je prvim rezultatima rada, a posebno saradnjom uspostavljenom sa ostala dva udruženja penzionera. Perić je danas najavio i skoro ponovno otvaranje Penzionerskog doma, što će biti lepa pogodnost za druženje i saradnju penzionera.

Olimpijada trećeg doba u osnovi nosi obeležje kulture umešnosti življenja u starosti. U celini gledano, Olimpijada penzionera predstavlja novi odnos prema starosti i starenju, a time i promenu same uloge svih udruženja i organizacija starijih lica i penzionera. Ona predstavlja i oblik ostvarivanja bitnih ciljeva Nacionalne strategije o starenju, Nacionalne strategije o sportu i ciljeva Svetske zdravstvene organizacije.

Related posts