I LAJKOVAČKE FIRME NA 16. VALJEVSKOM SPREG-U

Šesnaesti po redu SPREG pod sloganom “Uvek za dobar posao” ima odličan start. Okupio je preko 200 izlagača iz 63 srpske lokalne samouprave na oko 50.000 kvadratnih metara izložbenog prostora Omni centra u Valjevu. Tokom tri dana SPREG-a očekuje se oko 20 000 posetilaca. Partneri SPREG-a su valjevski Europrom i Domaći trgovački lanac.

Valjevski SPREG je i zvanično postao najveći sajam regionalnog opšteg karaktera u Srbiji.

16. SPREG otvorio je Miroljub Aleksić, potpredsednik Privredne komore Srbije i vlasnik kompanija Pionir i Hissar, koji je u svom govoru tražio od Vlade Srbije da se i praktično okrene domaćoj privredi i domaćim proizvođačima. Na način da se smanje takse i porezi, a da se i domaćim proizvođačima obezbede stimulacije, upozoravajući da se nijedna zemlja ne može razvijati, ako se ne razvija njena privreda. On je pohvalio SPREG, koji je odavno prerastao regionalne okvire, posebno njegovu orijentaciju ka domaćim proizvođačima.

I ove godine tradicionalno, Agencija za regionalni razvoj opstina Kolubarskog okruga u saradnji sa opstinom Lajkovac, organizovala je zajednicki nastup za privrednike opstine Lajkovac na 16. sajmu privrede Zapande Srbije SPREG 2019. Prvog dana SPREG-a na ovom štandu, pored izlagača, zatekli smo i Živorada Bojičića, načelnika Opštinske uprave Opštine Lajkovac, koji je imao priliku da porazgovara sa brojnim posetiocima.

Firma “Iva – agrar” na SPREG – u i ove godine ima samostalan štand.

Pored organizatora, na zajedničkom štandu prezentovani su proizvodi iponude: Turističke organizacije opštine Lajkovac, M & O (mlekara Babić), Top Deisa, Anhel 014, MD Veles Himalajsa So, Vrtni centar Petrovic i PR Slavica Zivković.
Lajkovačka privreda je ovim solidno predstavljena.

SPREG i ove godine beleži izuzetnu posećenost. Sajam traje do subote u 16 sati.

Related posts